Doktor Macek zesměšnil Noru Fridrichovou a ČT

27.04.2016 13:20

Ve svých dnešních glosách kritizoval bývalý čelný politik ODS Miroslav Macek plány ministerstva zemědělství, rýpl si do policie, svěřil se se zajímavým postřehem jednoho ze svých čtenářů a na jedné větě týkající se veřejnoprávní televize ilustroval vtipnost českého jazyka.

Doktor Macek zesměšnil Noru Fridrichovou a ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Kdo by porazil Zemana?

0%
1%
2%
89%
hlasovalo: 9955 lidí

Macek kritizuje cíle ministerstva zemědělství, které jsou uvedené ve Strategii resortu s výhledem do roku 2030 a podle nichž se u nás má snížit výměra řepky o desítky tisíc hektarů, více podpořit chovy hospodářských zvířat a zvýšit plocha pěstované zeleniny na trojnásobek. „Nešťastný je stát, ve kterém o tom, kolik má být vysazeno té které plodiny na polích, kolik má být jatečných zvířat a kolik se má pěstovat zeleniny, rozhoduje vláda!“ posteskl si bývalý politik a podotkl: „Kam se hrabou bolševici! A víte, co je na tom nejhorší? Že jsou lidi opět tak zblblí, že to většině z nich připadá normální…“

Naznačil také, že si myslí, že policie nikdy nevypátrá sprejery, kteří posprejovali některé pražské kavárny protiimigračními nápisy. „Zjistilo by se totiž, že nemají s tolik proklínanými ‚neonacisty‘ vůbec nic společného,“ domnívá se. A vzpomněl si na události celkem nedávné: „Mimochodem, už policie zjistila, kdo byli ti ‚neonacisté‘ v Thunovské ulici, dirigovaní policistou v kožené bundě?“ ptá se.

Celý text je ZDE

Proč OKD hoši z ČSSD vůbec prodávali?

Svěřil se také s tím, co mu jeden ze čtenářů jeho glos napsal. Poukázal na to, že nynější vládní činitelé, členové ČSSD, se pokouší řešit problémy v OKD. Shodou okolností ti samí, kteří před lety problémy založili.

„Bakala je podle nich darebák, který levně koupil, díky tomu neuvěřitelně zbohatl, protože údajně levně přišel k 70 miliardám zisku. Pro jistotu není nikým řečeno, zda před zdaněním, nebo po zdanění. Když to bylo pro Bakalu takové terno, tak proč to ti hoši z ČSSD vůbec prodávali? Ten náramný zisk mohl zůstat ve státní kase. A jak je u ČSSD obvyklé, tak darebák není ten, kdo tak trestuhodně levně prodal, ale ten, kdo akceptoval jejich nabídku a levně koupil. To je podle nich ten hlavní viník,“ napsal jeden z Mackových čtenářů.

Jakmile v televizi běží Nora Fridrichová...

Na závěr ilustroval vtipnost českého jazyka touto větou: „Jakmile běží v televizi Nora Fridrichová, většina diváků se rozeběhne též – vypnout televizi.“ Macek tak narážel na moderátorku pořadu 168 hodin, který vysílá první program České televize pravidelně každou neděli večer po hlavním pořadu, kterým v poslední době bývají detektivky, mívající vysokou sledovanost. Macek tak naznačuje, že sledovanost v průběhu zmíněného publicistického pořadu klesá.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…