Domácí pálenky? Zemanovci chtějí, aby jejich výroba byla legální

04.10.2012 22:30

Zemanovci dnes představili na tiskové konferenci svůj volební program do krajských voleb. Podle slov předsedy místní organizace a lídra kandidátky do zastupitelstva Lubomíra Nečase by například rádi zlegalizovali domácí pálení alkoholu. Uvedla to agentura Mediafax.

Domácí pálenky? Zemanovci chtějí, aby jejich výroba byla legální
Foto: spoz.cz
Popisek: Vratislav Mynář

"Ve Zlínském kraji a obzvláště na Valašsku je velká tradice domácích destilátů. Rádi bychom proto navrhli zákon, který by drobné pěstitele osvobodil od spotřební daně, a to na množství 50 litrů pálenky na osobu ročně," prohlásil Nečas. Zlegalizování domácí pálenice by podle něj vedlo k omezení černého trhu nelegálního alkoholu.

Zemanovci také vyjádřili svůj postoj k trestnímu oznámení na Zdeňka Vacka, kandidáta Strany práv občanů – Zemanovci do zastupitelstva, za zveřejnění posudku na Strategickou průmyslovou zónu v Holešově. "Posudek si od pana Vacka nechalo vypracovat město Holešov a je jasné, že se to některým politikům nelíbilo. Gumárny, které uvažovaly v zóně postavit svůj provoz, nakonec od záměru ustoupily. Kraj to nyní vyčítá Zdeňkovi Vackovi a žádá po něm odškodné ve výši 20 tisíc korun měsíčně," míní Vratislav Mynář, předseda strany a kandidát do zastupitelstva.

Vacek totiž v posudku poukázal na to, že těžké výroby, například gumárny, by mohly značně poškodit podzemní vodu v lokalitě zóny. „Ze žaloby vyplývá, že bych měl sankci platit prakticky do smrti a pokud se mě nezřeknou potomci, tak i poté. To je absolutně likvidační. Posudek jsem udělal nejlépe, jak jsem mohl, a pykat za to, že se to někomu nelíbí, je nepochopitelné," zlobí se Vacek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …