Dostal jsem přes hubu, napsal Janek Ledecký. Teď o něm neuslyšíte. Oznámil, že...

15.12.2020 7:41

Pondělní představení Cesty ze tmy se nekonalo, organizátor místo toho strávil část víkendu na JIP. Výsledky tak alespoň částečně prezentoval zpěvák Janek Ledecký. Protestován byl už štáb TV Prima a 200 diváků silvestrovské partičky. Nalezeno bylo dohromady 7 pozitivních, kteří nastoupili do karantény. „Tento víkend nám potvrdil, že systém je pro podobné akce realizovatelný,“ oznámil zpěvák. Ale reagoval i na kritiku ze sociálních sítí: „Měl jsem sedět na prdeli a držet hubu. Ale prostě jsem něco zkoušel udělat. A teď za to přes tu hubu dostávám.“

Dostal jsem přes hubu, napsal Janek Ledecký. Teď o něm neuslyšíte. Oznámil, že...
Foto: Repro Facebook
Popisek: Zpěvák Janek Ledecký

Ledecký se vyjádřil za sebe, protože nesouhlasné reakce zřejmě prší dál: „Měl jsem sedět na prdeli a držet hubu.  Ale prostě jsem něco zkoušel udělat. A teď za to přes tu hubu dostávám. Za nic se nestydím. Dělám, co můžu. Někdy se pletu. A někdy ne, i když se to spoustě lidí nelíbí.“ Od facebooku si tak asi na delší dobu dá pauzu, ale i tak přeje krásné Vánoce i těm, kdo mají jiný názor. „Protože to je právě ta senzační věc, kterou ještě pořád máme. Svůj názor,“ dodal.

Anketa

Bude rok 2021 pro Českou republiku lepší než rok 2020?

22%
72%
6%
hlasovalo: 13001 lidí

„Po celý rok patřím k té části naší veřejnosti, která považuje přístup společnosti k epidemii covid-19 za neodůvodněný. Stejně jako opatření, která se k řešení krize přijímají. Nicméně žijeme v každodenní realitě, a tak se snažím najít i dílčí řešení, jak se alespoň trochu přiblížit normálu,“ prohlásil. Inspiroval se podle svých slov u sportovních organizací, které za sportovce úspěšně lobbují, např. u Mezinárodní lyžařské federace. Ta i za cenu ústupků odstartovala novou sezónu.

„Na testování jsem byl za poslední dva měsíce už sedmkrát a nosím roušku i v případech, kdy to považuji za zcela samoúčelné. Ale díky tomu jsem zažil spoustu neopakovatelných zážitků. Ano, mohl jsem také zůstat sedět doma. Anebo vyrazit demonstrovat do ulic,“ uznal dále Ledecký a dodal: „Tohle všechno mě napadlo, když mi Karel Luxík vyprávěl o svém projektu. A požádal mě o podporu. O podporu zcela dobrovolné a na státu zcela nezávislé cesty. Cesty na přechodné období do plnohodnotného života.“

Jak již informoval zpěvák Daniel Landa, Karel Luxík, který projekt organizoval, měl zřejmě infarkt. „Autor, duše i srdce celého projektu, můj přítel Karel Luxík, měl v sobotu srdeční příhodu a strávil část víkendu na JIP nemocnice Na Homolce v umělém spánku. Dobrá zpráva je, že byl dnes převezen do domácího ošetřování, ale rozhodně není ve stavu, kdy by se mohl prezentace projektu zúčastnit,“ informoval podrobněji o zdravotním stavu organizátora Ledecký.

Ale ohlásil i úspěch systému. Ten byl údajně použit v sobotu k přípravě natáčení silvestrovského dílu show Partička. Testováno bylo 44 členů štábu TV Prima a 200 diváků. Štáb byl prý hotový za hodinu, diváci za tři hodiny. Dva členové štábu a pět diváků v testech vyšli jako pozitivní a nastoupili karanténu. Testy vyhodnocoval Landou již zmíněný Emanuel Žďárský.

„Celou akci máme podrobně zdokumentovanou a jednotlivé podněty budou použity pro zdokonalení systému. O dalších krocích budeme vás, orgány státní správy i veřejnost průběžně informovat. Tento víkend nám potvrdil, že systém je pro podobné akce realizovatelný. Ale současně také, že to není jenom Covid, co ohrožuje naše zdraví a životy. Přeju Karlovi brzké zotavení a nám všem zdravý rozum,“ rozloučil se s přáním štěstí a klidného adventu Janek Ledecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…