Drábek nediskutuje: Sloučil jsem úřady a ušetřil. Vše funguje

16.01.2012 7:13

Ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09) hovořil s deníkem MF Dnes o vládních reformách. Pozitivně hodnotí přijetí reformy důchodového systému i další reformní kroky. Podle ministra se ušetří ročně až miliarda korun díky sjednocení vyplácení dávek pod úřad práce.

Drábek nediskutuje: Sloučil jsem úřady a ušetřil. Vše funguje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

Pro Drábka bylo nejdůležitější přijetí důchodové reformy. „To je na desítky let dopředu stěžejní a zásadní věc, která ovlivní vývoj české společnosti,“ řekl pro MfD. Je spokojený také s tím, že se podařilo prosadit základní reformní kroky v oblasti sociální, zdravotní a daňové.  

Za deset dní se vyplatily tři miliardy v dávkách. Úřady práce zvládají

Drábek neví o ničem, co by se nepovedlo. Reformy ale mají pokračovat. Ministerstvo práce a sociálních věcí prý chystá změny sociálně právní ochraně dětí, zrušení kojeneckých ústavů či změny v pěstounské péči.  

Objevila se kritika na to, že úřady práce nejsou schopny vyplácet sociální dávky. Drábek je ale přesvědčený, že se to zvládne. „Čísla mluví jednoznačně: za prvních deset dní tohoto roku se vyplatilo zhruba 900 tisíc dávek v objemu víc než tři miliardy korun. Víc snad není potřeba říkat. Jen poděkovat všem, kteří novou agendu dělají s obrovským nasazením a zvládli to bez jediného dne výpadku,“ chválil v deníku MF Dnes.

Sjednocením úřadů práce a převedením agendy z obecních úřadů se prý ročně ušetří miliarda korun.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…