Druhý Mnichov! Zrádce Síkela! Rajchlův projev o vládě národní hanby jako vrchol Staromáku

11.09.2022 17:20 | Reportáž

Staroměstské náměstí v Praze zaplnily tisíce lidí se státními vlajkami, kteří přišli podpořit „Manifestaci PRO budoucnost našich dětí“. „Ať žije národ této země, ať žije Česká republika!“ rozvášnil dav zejména lídr hnutí PRO Jindřich Rajchl. Vláda se podle něj nestará o občany, a proto musí odejít.

Druhý Mnichov! Zrádce Síkela! Rajchlův projev o vládě národní hanby jako vrchol Staromáku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Manifestace na ochranu zásad demokratického právního státu. Pořádalo hnutí PRO

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí

„Celé dva roky jsem byl dehonestován. Je to pro mě dojemný okamžik a obrovské zadostiučinění, když jsou tady lidé, kteří jsou ochotni mi podat ruku a vyfotografovat se se mnou,“ řekl úvodem před tleskajícím davem epidemiolog Jiří Beran. Podpořil následně stranu PRO nejen v senátních volbách.

„Minulé generace, generace našich předků, kteří vybudovali všechno kolem nás, jsou šmahem odmítáni jako současní odborníci. Měli bychom mít úctu k naší historii, měli bychom si vážit toho, že jsme úžasný národ úžasných lidí v úžasné zemi,“ poznamenal Beran.

„Historie nám ukáže, že to, co se děje dnes, je jenom malá černá tečka, kterou nebude nikdo v budoucnosti zmiňovat, černá tečka na úžasné historii České republiky,“ zmínil dále Beran.

Podle jeho slov současné české vládě chybí selský rozum. „Tato vláda by měla odstoupit, měla by dát příležitost novým lidem, odborníkům, kteří vědí, co mají dělat,“ dodal profesor Beran a dav opět vyzýval vládu k demisi. 

„Daleko lepší je být pozitivně naladěn. Určitě to dobře dopadne, když se budeme usmívat, o to horší cestu dolů bude mít vládní garnitura,“ řekl Beran.

Závěrečné slovo na manifestaci pak patřilo lídrovi hnutí PRO Jindřichu Rajchlovi. „Řeknu vám vtip, který řekla vycházející hvězda české komediální scény Jozef Síkela. Řekl, že až my nebudeme mít čím vytápět ve svých domovech a nemocnicích, Německo zastaví svůj průmysl a ten plyn nám pošle,“ rýpl si Rajchl do ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN).

„Druhý Mnichov! Je to absolutní kapitulace České republiky, naše vlast bude obětována! Jozef Síkela je zrádce České republiky, pan Fiala, který mu za to poděkoval, patří do stejné kategorie,“ dodal Rajchl k pátečnímu jednání unijních ministrů energetiky.

„V zimě už tato vláda národní hanby vládnout nebude,“ uklidňoval pak dav Rajchl. „My jsme teď na lodi, která má v trupu obrovskou díru a na velitelském můstku stojí kapitán, který tvrdí, že je všechno v pořádku. Ve skutečnosti nám zakrývá fakt, že tato země je odsouzena k tomu, aby byla kolonií západní Evropy. Je potřeba si přiznat holou pravdu: Až bude v zimě špatně, první, koho západní mocnosti obětují, bude Česká republika! A my jim to prostě nesmíme dovolit!“ nabádá Rajchl. 

„Vláda se nestará o naše lidi, a proto musí odejít!“ rozvášnil dav Rajchl. „Nás nezajímá ani Putin, ani Rusko, nás zajímá jen Česká republika. Tahle krásná země s těmi krásnými vlajkami,“ poznamenal dál Rajchl. „My si vás vážíme a my vás nedáme,“ tato slova by podle Rajchla říkalo PRO i tehdy, bude-li vládnout.

„Jezdím po celé České republice, mnoho lidí mi říká, že jsem jejich jedinou nadějí. Není to tak: Vy všichni jste nadějí! Česká republika bude vždycky v našich srdcích na prvním místě! Vy jste ta naděje!“ rozburácel se Rajchl.

Manifestaci svolala právě strana PRO. Vystoupili také signatáři Charty 2022, kteří kandidují do Senátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…