Drzost, spílají chvilkaři Babišovi. Vyrazil mezi seniory. A zítra bude v Praze randál

19.05.2021 16:34 | Ze sítí

Spolek Milion chvilek pro demokracii chystá na čtvrtek 20. května demonstraci proti ministryni spravedlnosti Marii Benešové (za ANO). Chvilkaři požadují její rezignaci kvůli nátlaku na nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, který radši rezignoval. Kromě toho se pouští do kritiky premiéra Andreje Babiše, který na svůj profil umístil video z návštěvy domova seniorů. „Že máte tu nehoráznou drzost chodit po domovech seniorů po tom, kolik životů má vaše vláda na svědomí,“ vpálili Babišovi chvilkaři.

Drzost, spílají chvilkaři Babišovi. Vyrazil mezi seniory. A zítra bude v Praze randál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Občanská iniciativa Milion chvilek pro demokracii namalovala na dlažbu Staroměstského náměstí bílé kříže. Mají symbolizovat 25000 zemřelých na Covid 19

„Nabité úterý! Pomalu můžu zase trochu víc mimo kancl. Mezi lidi, jak to mám nejradši. Tak jsem se podíval do dvou domovů pro seniory a do dětské skupiny na jihu Prahy. Důchodci byli skvělí, zahráli jsme pinčes i bingo a pak mi popřáli pevné nervy. Jo, díky, to se bude hodit,“ píše se na oficiálním účtu premiéra. Pod příspěvkem je k vidění video, kde Babiš rozdává svoje knihy a se seniory hraje stolní tenis.

Video neušlo zástupcům spolku Milion chvilek pro demokracii, kteří Babiše obvinili ze smrti tisíců lidí. „Že máte tu nehoráznou drzost chodit po domovech seniorů po tom, kolik životů má vaše vláda na svědomí... Kdybyste v létě dbal rad odborníků a připravil zemi na druhou vlnu (místo populistického oddalování opatření s vidinou zisku v krajských volbách), tak mohlo zemřít mnohem méně lidí. A právě senioři byli tou nejpostiženější skupinou. Že se nestydíte,“ vpálili Babišovi chvilkaři.

Anketa

Považujete Srby za bratrský národ?

96%
4%
hlasovalo: 13320 lidí
Ti zároveň finalizují přípravy na demonstraci, kde budou požadovat rezignaci ministryně spravedlnosti Marie Benešové. „V neděli, 25. dubna, se k nám dostaly zákulisní zprávy o podivném chování Marie Benešové vůči nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi. Z kuloárů se proslýchalo o rezignačním dopise, který měl od Benešové dostat na stůl spolu s jednoduchým rozkazem podepsat. Začali jsme proto obratem hromadně psát ministryni Benešové SMS zprávy s důraznou žádostí, aby od takového tlaku ustoupila,“ píšou chvilkaři na svém facebooku.

„Jenže i když se druhý den na vládě nakonec o odvolání Pavla Zemana nehlasovalo, ministryně v dalších dnech stupňovala tlak. Jedním z pokusů byla i možnost kárné žaloby, kterou řada právníků označila za irelevantní. A dokážete si asi představit, jak širokou paletu nátlakových metod může zvolit ministryně z vlády mediálního magnáta a oligarchy, která má navíc podporu svého kamaráda prezidenta,“ stojí dále v příspěvku s tím, že nátlakové metody ministryně jsou zcela nepřijatelné. Proto Milion chvilek požaduje rezignaci Benešové a závazek, že nového nejvyššího státního zástupce bude vybírat až nová vláda po volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…