Dusno u Babiše: Ptali se ho na to, o čem vůbec nechce mluvit

27.02.2019 12:34

Premiér Andrej Babiš (ANO) s kolegy z vlády předstoupil po jednání kabinetu před novináře a odpovídali na jejich otázky. Jeden z dotazů Hospodářských novin mířil přímo na samotného premiéra a na Babišovi bylo znát, že se mu příliš nechce odpovídat. Nahlédněte.

Dusno u Babiše: Ptali se ho na to, o čem vůbec nechce mluvit
Foto: Repro ČT
Popisek: Premiér Andrej Babiš na tiskové konferenci

Ministryně financí za hnutí ANO přišla s revolučním nápadem. Ráda by provedla největší změnu v platbách zdravotního pojištění v moderních dějinách této země. Představuje si, že by za státní pojištěnce – za důchodce, studenty či děti – neplatil zdravotní pojištění stát, jak je tomu dnes, ale podnikatelé, živnostníci a zaměstnavatelé. Když se novináři ptali premiéra Andreje Babiše (ANO), co si o tomto nápadu myslí, bylo znát, že se mu tyto otázky příliš nelíbí.

Anketa

Ohrožuje Miloš Zeman demokracii v České republice?

11%
89%
hlasovalo: 11167 lidí

„My to řešíme interně, není to dnes k tomu, abychom to zveřejňovali. Je to v rámci těch našich snah naplnit ty naše přísliby snižovat daně. My chceme zaměstnancům zásadně snížit daň. Je to jedině v rovině úvah a nemá to ještě žádné obrysy. Já to tady ani nechci komentovat,“ začal Babiš opatrně před kamerami ČT.

Ministryně Schillerová slibuje, že ruku v ruce s revolucí ve zdravotním pojištění půjde i razantní snížení daní. Ke snížení daní má dojít v rámci plánů na zrušení superhrubé mzdy.  O supperhrubé mzdě mluvil i Babiš.

„To je ten podvod ODS, která slíbila všem zaměstnancům rovnou patnáctiprocentní daň, a potom zjistili, že to nevychází, takže základ zvýšili na 134 procent, takže ze slibovaných 15 procent se stalo 20,1 procenta. My to chceme snížit na 19 procenta.To samozřejmě platí,“ prohlásil Babiš. Některé ty návrhy jsou revoluční a nebyly ještě vydiskutovány interně. Já chápu, že vás to zajímá, ale zatím je to jen v rovině úvah,“ pokračoval předseda vlády.  

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch dává najevo, že by byl v plánování takovýchto změň opatrný. S kolegyní Schillerovo o tom chce dále jednat

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…