Dusno v TOP 09: Jeden z volebních lídrů práskl dveřmi

15.08.2019 15:38

Bývalý předseda a někdejší volební lídr příbramské TOP 09 Petr Vácha rezignoval na mandát městského zastupitele. ČTK dnes řekl, že už není členem TOP 09. Důvodem bylo to, že se neztotožňuje se současným celostátním vedením TOP 09.

Dusno v TOP 09: Jeden z volebních lídrů práskl dveřmi
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Navíc se stěhuje z Příbrami. Zastupitelstvo by však opustil, i kdyby bydliště neměnil. V zastupitelstvu místo Váchy usedne první náhradník na kandidátce TOP 09 Jakub Hušek.

„Je to takový souběh okolností, kdy jsem si říkal, že je namístě tohle rozhodnutí učinit,“ uvedl Vácha. Poukázal na to, že už odešel z předsednictva příbramské TOP 09 a skončil i jako řadový člen strany. „Nebylo by dobré a bylo by neetické zůstávat zastupitelem, když jsem byl zvolen za tuhle stranu,“ dodal Vácha. Podle něj je lepší, když ho v zastupitelstvu nahradí někdo, kdo je členem TOP 09.

Psychoterapeut a bývalý městský radní Vácha doručil svou rezignaci na mandát zastupitele starostovi Janu Konvalinkovi (za ANO) na začátku srpna. „Odstoupení pana Petra Váchy mne upřímně mrzí. Důvodům, o kterých se pan kolega Vácha okrajově zmínil, rozumím a zcela je chápu,“ uvedl Konvalinka.

Vácha byl jedničkou kandidátky TOP 09 v roce 2014. V posledních volbách byl lídrem Václav Švenda a Vácha kandidoval z pátého místa. TOP 09 byla dříve součástí příbramské koalice, nyní je však v opozici. V Příbrami vládne hnutí ANO společně s ODS a Příbramáky pro Příbram. Dohromady mají 15 z 25 mandátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…