EET má prý ničivý dopad na venkov, padlo u Šafra

16.07.2017 10:21

O zkušenostech s EET na venkově píše na serveru Pavla Šafra Forum24 Jiří Herzlík. Uvádí příklad České Kamenice nad Lipou, kde v době spuštění třetí vlny EET bylo uzavřeno několik prodejen.

EET má prý ničivý dopad na venkov, padlo u Šafra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za svobodu podnikání, proti EET a proti budování socialismu

„Uzavřena byla prodejna hraček, prodejna knih, prodejna elektro, prodejna a oprava televizorů a prodejna a opravna motorových pil a sekaček,“ píše autor článku s tím, že v nedaleké vesničce, která patří k městu, byla zavřena poslední hospůdka. „Netvrdím, že vše bylo jen kvůli EET, ale souvislost je evidentní,“ uvádí Herzlík.

Za nelogické prý považuje argumenty příznivců EET, že provozovatelé měli stejně před penzí. „Bez EET by totiž ukončily výkon práce jen ty příslušné fyzické osoby, ale provozoven by se ujali jejich nástupci a nic by se nevratně nezavíralo,“ míní Herzlík.

Píše také, že v republice jsou tisíce městeček a vesniček, kde je vlivem EET, a jak uvádí, nesmyslným zákazem kouření i v soukromých hospodách, likvidován společenský život občanů a snižována kvalita jejich života.

Jiří Herzlík ve svém textu uvádí, že vyšší výběr daní v důsledku EET nic dobrého nepřinese. „Jakékoli peníze náš stát okamžitě rozhází za nesmysly všeho druhu a nacpe je i mafiím, které si říkají „neziskové organizace“,“ uvádí například a dodává, že lidé, kteří ve třetí a čtvrté vlně EET skončí s podnikáním a uzavřou své živnosti, stánky a malé provozovny, půjdou na pracovní úřady a budou se domáhat různých podpor a dávek zase jen ze státní (tedy naší společné) kasy. 

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…