EU je jen bohorovný levicově-pokrokářský mocenský kartel, zahřmělo z Institutu Václava Klause

18.10.2017 18:04

Spolupracovník Václava Klause Jiří Weigl se v textu pro Institut Václava Klause vyjádřil k nedělním parlamentním volbám v Rakousku. To, že v této zemi zvítězily strany zdrženlivé ve vztahu k Bruselu, by prý mělo i být českým voličům možným vodítkem v našich nadcházejících volbách.

EU je jen bohorovný levicově-pokrokářský mocenský kartel, zahřmělo z Institutu Václava Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl

„Výsledky rakouských voleb potvrdily to, co je zjevné dlouhou dobu – obyvatelé evropských zemí jsou nespokojeni s tím, kam směřuje a jakou budoucnost jim chystá bohorovný levicově-pokrokářský mocenský kartel, který v posledních dvou dekádách ovládl evropskou politiku na bruselské i národních úrovních,“ napsal Weigl hned na úvod.

Okamžitě poté zdůraznil, že Rakousko je bohatou zemí EU, takže nelze tvrdit, že jde o kverulanty z chudého křídla EU, jakými jsou Řecko či Španělsko. V Evropě podle autora přibývá lidí, kteří se stavějí proti byrokratickému molochu a médiím, která tento moloch podporují. Čím dál více lidí prý nevěří v umělé promíchávání národů, jaké prosazuje Brusel. Už proto ne, že Brusel údajně prosazuje jen názory kosmopolitních elit, ale názory obyčejných Francouzů, Čechů či Rakušanů přehlížejí.   

Celý článek naleznete zde.

Podle Weigla je třeba restaurovat model národních států jako životaschopných jednotek v Evropě. Pokud EU nepochopí, že je třeba národní státy zachovat, jednou prý celé společenství zanikne. I o tom prý budou nadcházející volby. Občané by na to prý měli myslet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…