Egyptská armáda rozjela velkou operaci proti teroristům. Šestnáct jich zabila

11.02.2018 9:11

Egyptská armáda spustila rozsáhlou operaci proti teroristům. Zasahovala především na Sinaji. Šestnáct teroristů bylo zabito. Vojáci zničili také několik skladů se zbraněmi. Útok nařídil egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí, který v březnu hodlá usilovat o své znovuzvolení.

Egyptská armáda rozjela velkou operaci proti teroristům. Šestnáct jich zabila
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

Agentura Reuters přinesla informace o zásahu egyptské armády na Sinaji, kde se v posledních měsících vojáci potýkají s teroristy tzv. Islámského státu. Zásah proti teroristům nařídil prezident Abdal Fattáh Sísí v listopadu. Odpovídal tak na teroristické útoky, během kterých v Egyptě zemřely stovky lidí. Armáda tehdy dostala jasný rozkaz. Do tří měsíců vyčistit Sinaj.  

Během poslední operace bylo zabyto 16 teroristů a čtyři další byli zadrženi. Armáda zničila také sklady teroristů či jejich vozidla. V operaci, do které se zapojily pozemní, vzdušné i námořní síly armády, ale také egyptská policie, bylo zničeno celkem 66 objektů.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Armáda také v poušti obsadila komunikační středisko teroristů s počítači a knihami s tematikou radikálního islámu. Vojáci také odhalili šest farem, na kterých se pěstovaly rostliny určené na výrobu drog. Z prodeje drog teroristé financovali své operace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…