Emoční náboj protestů nelze odmávnout slovem fuj, píše komentátor

17.03.2012 13:00

Holešovská výzva vyburcovala davy lidí, kteří vyrazily do ulic, aby demonstrovali proti vládě. „Emoční náboj, který vedl tisíce protestujících do ulic českých měst, nelze jen tak odmávnout slovem fuj. Pocit, že po Listopadu jsme věřili v lepší budoucnost, ale teď je národ zadlužený a morálně zdevastovaný, sdílí hodně lidí,“ napsal komentátor.

Emoční náboj protestů nelze odmávnout slovem fuj, píše komentátor
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Demonstrace proti vládě se přemístila před Českou televizi

„Co na to říká vláda? Nic, nepočítáme-li slova ministra Drábka, že nespokojenci mají nabízet alternativní řešení problémů. Myslí to vážně? Nespokojenci mohou hulákat, co chtějí. Alternativní řešení má nacházet vláda, respektive ji k tomu má tlačit opozice. Její lídr Sobotka protesty spíše vítá. Myslí to vážně? Vždyť Holešovská výzva nabízí alternativu, ale právě takovou, která znechucuje mnohem víc levici než pravici,“ upozornil Zbyněk Petráček v komentáři pro Lidové noviny.

Holešovská výzva se vymezuje proti celému politickému establishmentu a ne jenom proti nepřizpůsobivým. „Nechtějí ani Klause, ani EU. Co tedy chtějí?“ ptá se komentátor. „Tohle je opravdu téma pro vládu i opozici. Stokrát si můžeme říkat, že Holešovská výzva je naivní, bizardní a zmrzlá někde v mýtu první republiky. Ale odráží postoje, které nejsou marginální ani snadno odsouditelné. Odráží postoje takových lidí, které by měla srozumitelně oslovit právě vláda či opozice,“ uzavřel Petráček.




Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…