Erik Best porovnal všechny tři české prezidenty. A připomíná, který z nich srovnal sovětskou okupaci s tou nacistickou

21.08.2018 21:43

Nad výročím invaze vojsk Varšavské smlouvy 21. srpna 1968 se zamýšlí na serveru Fsfinalword.cz i politický a ekonomický komentátor Erik Best. Podnětem k jeho zamyšlení byla především komparace reakcí všech tří prezidentů samostatné České republiky. Reagoval tak především na „velké ticho“ ze strany současné hlavy státu při příležitosti 50. výročí sovětské invaze.

Erik Best porovnal všechny tři české prezidenty. A připomíná, který z nich srovnal sovětskou okupaci s tou nacistickou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Zeman je v roce 2018 prezidentem ve světě, který je mnohem rozdělenější, než byl před deseti a dvaceti lety. Rozhodl se tedy neříct nic, čím by si způsobil nebezpečí obviňování z něčeho, co by ho dostalo do potíží u velké části voličů, nebo u jeho přátel v Moskvě,“

napsal politický a ekonomický komentátor Erik Best na adresu současné hlavy státu a kontinuálně se přesunul k hodnocení projevu předchozího prezidenta Václava Klause v roce 2008.

Ten rozhodně nemlčel. „Přirovnal srpen 1968 k nacistické okupaci v březnu roku 1939 a prohlásil, že země tehdy prožila největší šok od konce druhé světové války,“ připomíná prohlášení tehdejšího prezidenta Best.

Ani Václav Havel v roce 1998 nebyl v připomínce jednoho z nejčernějších dnů našich moderních dějin v tichosti. „Zdůraznil odpor společnosti proti okupaci a zvláštní roli sdělovacích prostředků, které koordinovaly celospolečenský pokojný odpor,“ popsal zase Havlův postoj americký novinář. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…