Erik Best se podíval na Horáčkův seznam a vytáhl jediné jméno. Nitky vedou k Sobotkově "zločinecké skupině"

23.09.2016 18:10

Chce nebo nechce být Michal Horáček coby možný prezidentský kandidát ve vleku finančních skupin? Pořádného rýpnutí se Horáček dočkal od novináře a bedlivého pozorovatele politického zákulisí Erika Besta. Týká se Horáčkova seznamu „oblíbených“ kandidátů v krajských a senátních volbách, který si právě textař a politik sestavil.

Erik Best se podíval na Horáčkův seznam a vytáhl jediné jméno. Nitky vedou k Sobotkově "zločinecké skupině"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vyšla kniha o kandidátce na prezidenta Zuzaně Roithové. Jejím kmotrem byl Michal Horáček

Michal Horáček, který zřejmě uvažuje o kandidatuře na prezidenta, se rozhodl jmenovitě podpořit v krajských a senátních volbách deset kandidátů. Prý v tom není žádná politika, pouze ho zaujaly životní příběhy oněch deseti.

Mezi těmito deseti se nachází i jméno kandidáta na hejtmana Plzeňského kraje za ČSSD Josefa Bernarda, bývalého generálního ředitele společnosti Škoda Transportation. To vedlo novináře Erika Besta k rýpavé poznámce, kterou zveřejnil na sociálních sítích.

„Michal Horáček prý nechce být kandidátem žádné finanční skupiny, podporuje ale na hejtmana Josefa Bernarda ze Škody Transportation, kandidáta zločinecké skupiny Roman-Pokorný-Sobotka. Je Horáček jen naivní, anebo se uchází o podporu ČSSD a.s.?“ napsal Erik Best.

A vysvětlení, proč americký novinář používá výraz „ČSSD a.s.“? Zhruba před čtyřmi měsíci psal Best o Agrofertu a sociální demokracii s tím, že v případě impéria Andreje Babiše je sice dohromady spojeno více než 250 společností, všechny spojovací čáry vedou právě k Babišovi, ale že veškeré propojení je naprosto zřejmé. Na rozdíl od toho jsou prý na sociální demokraty napojeny desítky firem jako je ČEZ, Bison & Rose, Economia, Česká televize, České dráhy nebo právě Škoda Transportation, ale některé tyto vazby jsou „vidět jen z Kajmanských ostrovů“. Best tehdy doporučoval Babišovi, aby v boji o ovládnutí republiky vypiloval terminologii a začal mluvit o „ČSSD a.s.“.

Co se týče „zločinecké skupiny Roman-Pokorný-Sobotka“, Erik Best opakovaně psal ve své pravidelné glose Final Word o údajném propojení a společných zájmech exšéfa ČEZu Martina Romana, premiéra Bohuslava Sobotky a jeho dlouholetého přítele a vlivného právníka Radka Pokorného. Tyto zájmy by se prý měly v určité míře dotýkat i společnosti Škoda Transportation, jejíhož bývalého šéfa Bernarda, kandidujícího na hejtmana, podpořil Michal Horáček.

Textař na celou věc už reagoval na svém facebookovém profilu. „O zmíněné ‚zločinecké organizaci‘ nic nevím. Kde si odpykávají trest, který jim uložil soud?“ tázal se. Dostalo se mu reakce v komentářích, že „Rittig také není zločinec a neodpykává si trest, přesto bych s ním na kafe nešla“.

Na to Horáček reagoval slovy, že tomu rozumí. „Ale pan Bernard není pan Rittig. Je to člověk, který se na pozici generálního ředitele vypracoval z dělníka a kromě jiného inicioval skvělý projekt plzeňské Techmanie. Na kafe s ním půjdu rád kdykoli, kdy mi to nabídne,“ reagoval Horáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…