Europoslanec David bez obalu: Idiot! Je tu další německá válka, a my prohráváme!

08.08.2020 17:45

Europoslanec Ivan David (SPD) se pořádně rozčílil. Ze židle ho zvedla slova německého ministra zahraničí Heika Maase, ve kterých dal, podle Davida, člen vlády Angely Merkelové jasně najevo, že Německo chce opět ovládat Evropu. Jen tentokrát už nevede válku klasickými zbraněmi.

Europoslanec David bez obalu: Idiot! Je tu další německá válka, a my prohráváme!
Foto: Archiv ID
Popisek: MUDr. Ivan David, europoslanec za SPD

Premiér německé spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko Armin Laschet, člen CDU Angely Merkelové a její možný nástupce na postu kancléře, po návštěvě uprchlického tábora na ostrově Lesbos prohlásil, že Evropa musí migrační krizi řešit společně a systémově.

Podle německého ministra zahraničí Heika Maase to znamená, že svůj díl odpovědnosti musí převzít i státy východního křídla EU. Podle europoslance za SPD Ivana Davida je Maas buď idiot, nebo za idioty pokládá obyvatele střední Evropy.

„Pan ministr je buď idiot, nebo pokládá za idioty nás,“ napsal David na sociální síti Facebook.

Odvolal se přitom na slova německého poslance Petra Bystroně, jenž na půdě německého parlamentu nabádal německého ministra zahraničí, aby jiným státům nenařizoval, co by měly, či neměly dělat.

Ministr svou myšlenku ještě rozvedl a konstatoval, že členství v EU s sebou nese jak práva, tak povinnosti, nese s sebou možnosti čerpat dotace na různé projekty, ale také vyžaduje přihlášení se k určitým hodnotám, Jednou z těchto hodnot je lidskost, která podle Maase EU velí pomáhat lidem v nouzi. Německé předsednictví je podle Maase třeba využít i k tomu, aby všichni plnili své povinnosti.

A tady se europoslanec David odmítl držet zpátky.

„Pan ministr není idiot, jen je neskutečně arogantní, a Evropskou unii pokládá za nástroj německé dominance, které se musejí všichni podřídit, a to zejména menší státy. Je to další válka, tentokrát nevojenskými prostředky. A nemáme daleko od konečné porážky,“ varuje europoslanec David.

Ale tím neskončil.

„Takže nestačí, že Německo vyvolalo dvě světové války a za tu druhou nikdy nezaplatilo reparace. Nestačí, že se největší měrou podílelo na novém rozkradení naší země v rozsahu ještě větším než v období Protektorátu Čechy a Morava, nestačí, že k nám ve velkém německé firmy dovážely odpadky, nejenže trvale z naší země vyvážejí kapitál, ještě nám chtějí vnutit migranty, které si sami pozvali. To je ten profit a to jsou ta práva? Předseda vlády Babiš má v Německu podniky a proto je vydíratelný, zase tak trochu něco někde prohlásí a jinde zase něco jiného. Víme, že nakonec podepíše,“ konstatoval.

Nakonec přislíbil, že bude pečlivě sledovat, jak si bude Německo coby předsednická země EU počínat.

Ivan David se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…