Exekutor je ve vězení, kde je 80 milionů se ale stále neví

24.08.2012 22:15

Kauza s exekutorem Jozefem Višvaderem, která se vleče od března tohoto roku, bude mít zřejmě ještě dlouhého trvání. Policie totiž nemůže najít 80 milionů, které složila na Višvaderův účet jako jistotu stavební společnost Geosan Group.

Exekutor je ve vězení, kde je 80 milionů se ale stále neví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

"Čtyřiačtyřicetiletý muž je obviněn hned ze dvou trestných činů. A to ze zpronevěry a zneužití pravomoci úřední osoby," řekl ČT mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Exekutorský úřad se o exekuce, které prováděl Višvander, začal zajímat v průběhu března, kdy přestal exekutor chodit do práce. Vyšlo tak najevo i to, že 80 milionů, které mu společnost zaslala na účet, rozeslal následovně na několik dalších účtů. Policie ale tápe a nemůže miliony najít, proto začala zabavovat jeho rozsáhlý majetek. Višvander totiž vlastní několik vil, polí a sadů. Ty teď nabízí finanční úřad k prodeji.

"Pokud je u nemovitosti uvedeno zástavní právo pro finanční úřad, znamená to, že ta daná nemovitost je zajištěná pro úhradu daňového nedoplatku," potvrdila mluvčí Generálního finančního ředitelství Jaroslava Musilová. Tyto problémy se zákonem ale nejsou pro bývalého exekutora první. Už v minulosti byl soudem odsouzen kvůli podvodu k podmíněnému trestu, ale kvůli dalším deliktům ho nakonec soud poslal do vězení. Višvader se ale nástupu trestu všemožně vyhýbal, rozhodl se dokonce, že uteče na Ukrajinu. Cestou ho ale zadržela rumunská policie a on byl vydán zpět do Čech, kde je nyní ve vazbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…