Exministr Němec dostal zakázku od VZP za 108 milionů

30.08.2011 8:58

Advokátní kanceláři exministra spravedlnosti Pavla Němce se nebývale daří. Nedávno podepsala smlouvu za 108 milionů korun se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, které by měla dodat program na odhalování dlužníků. Němcova firma se přitom softwarem ani nezabývá.

Exministr Němec dostal zakázku od VZP za 108 milionů

Obdobnou zakázku za 120 milionů korun získal Němec od VZP ve spolupráci se čtyřmi dalšími advokátními kancelářemi. Kontrakt však tehdy pojišťovna musela kvůli kritice auditorů stáhnout. Odborníkům se tehdy nelíbila cena ani to, že zakázku nezískala odborná firma.

Nelíbí se nám to, ale nejde to jinak, hájí VZP poslanec

Nyní je však pojišťovna podle svých slov povinna Němcovi zakázku přiklepnout. Nedokáže totiž stažení smlouvy právně zdůvodnit a v případném soudním řízení by prohrála. "Nikdo z toho nebyl nadšený, ale nešlo to jinak," uvedl pro Hospodářské noviny poslanec Jan Farský (TOP 09).

Systém vyhledávání dlužníků by podle expertů pojišťovně mohl přinést až několik miliard korun. Dalším odkládáním by tak VZP přišla o miliony. I proto se rozhodla nevypisovat nový tendr a raději program rovnou objednala u Němcovy advokátní kanceláři.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…