Exministryně Kovářová provokativně ukázala, jak některé názory nemají být slyšet

13.06.2022 22:34

Bývalá ministryně spravedlnosti a současná právnička Daniela Kovářová, která nedávno oznámila kandidaturu do Senátu, opět překvapila, když nepřímo přirovnala akt znásilnění ke snaze prosadit manželství pro všechny, všímá si toho server iDNES.cz. Podle některých se svými kontroverzními výroky jen snaží upoutat na sebe pozornost právě kvůli blížícím se volbám.

Exministryně Kovářová provokativně ukázala, jak některé názory nemají být slyšet
Foto: Archiv DK
Popisek: Daniela Kovářová

Právo na pokrok a změny nikde není zakotveno, upozorňuje exministryně Kovářová: „Právo nesouhlasit je naopak právem ústavním. Nemusím souhlasit s manželstvím pro všechny, s korespondenční volbou, se zrušením hotovosti, s ochranou planety, s eurem ani s přechodem na elektromobilitu,“ píše.

Na sociální síti Twitter pak dodala: „Pamatujete na kampaň proti znásilnění? NE je prostě a jednoduše NE.“ Podle ní je hodně lidí, kteří těmto novotám říkají potichu ne, hodně. „Jenomže vás je víc vidět a slyšet. Máte lepší hlásné trouby a dokonalejší PR,“ tvrdí a dodává: „Moje ne neuznáváte, mé slzy nechcete vidět, můj nesouhlas odmítáte slyšet. ‚Však ona souhlasila,‘ řeknete pak podobně jako ti, co stojí před soudem. Možná ještě přidáte ‚však to bylo pro její vlastní dobro‘.“

Podle mluvčího iniciativy Filipa Mildeho je to ze strany Kovářové coby bývalé ministryně spravedlnosti nedůstojné: „Ukazuje, že nemá žádný smysl pro spravedlnost a lidská práva. Je to spíš výkřik do tmy s bezpočtem nelogických argumentů a vidím v tom snahu upoutat pozornost před volbami do Senátu,“ sdělil serveru iDNES.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…