Expert, který chce rekonstruovat stát: Anonymních akcií se nikdy úplně nezbavíme

21.03.2013 17:50

Hostem dnešních Dvaceti minut Radiožurnálu byl analytik Jiří Skuhrovec. Řeč byla hlavně o anonymních akciích, které by podle nového senátního návrhu měly být regulovány. Podle Skuhrovce se to ale nikdy nepodaří absolutně.

Expert, který chce rekonstruovat stát: Anonymních akcií se nikdy úplně nezbavíme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání Senátu

„Senátní iniciativa se snaží, aby nejenže reguloval anonymní akcie, ale také to, komu se budou udělovat veřejné zakázky a dotace,“ uvedl Skuhrovec s tím, že to je asi příliš velká ambice na jeden zákon.

Budou existovat pořád

Ohledně zaknihování akcií by České republice mohly hrozit i arbitráže. „Tady jsme přísnější než evropské právo. Ony anonymní akcie navzdory některým populárním tvrzením existují,“ prohlásil.

U zahraničních společností nikdy nebudeme podle Skuhrovce schopni vlastníky rozkrýt. „Vládní návrh má říct, že my jsme slušná země, kde se peníze v igelitkách nenosí,“ vysvětlil.

V systému bude podle Skuhrovce díra vždycky, jelikož zahraniční vlastníky se nedaří kontrolovat ani jiným zemím. On sám se angažuje také v iniciativě Rekonstrukce státu. „Jde nám i třeba o zákon o úřednících nebo zákon o financování politických stran,“ vysvětlil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…