Exploze v metru v tureckém Istanbulu si vyžádala zraněné

01.12.2015 19:24

Poblíž stanice metra v evropské části největšího tureckého města Istanbulu vybuchla dnes podomácku vyrobená trubková bomba, která si vyžádala pět zraněných. Oznámil to starosta čtvrti Bayrampaşa se stejnojmennou stanicí, kde k incidentu došlo. Policie se zatím k události nevyjádřila.

Exploze v metru v tureckém Istanbulu si vyžádala zraněné
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Po explozi byl přerušen provoz metra a úřady se rozhodly zastavit preventivně i část povrchové tramvajové dopravy. Na místo podle tureckých televizních stanic dorazilo mnoho sanitek a hasičských vozidel.

Starosta Atilla Aydiner nepotvrdil turecké televizi A Haber původní informace, že si útok vyžádal jednoho mrtvého.

Zrnité záběry bezpečnostních kamer ukázaly velký záblesk světla na nadjezdu, po kterém následovala sprška jisker padají k zemi nad projíždějícími auty na blízké silnici.

Exploze bomby umístěné zřejmě na viaduktu poblíž stanice metra v úseku, kde metro jezdí po povrchu, vyvolala mezi obyvateli obavy z teroristického útoku. Ten si v říjnu na centrálním nádraží v metropoli Ankaře vyžádal přes stovku mrtvých a byl připsán na vrub extremistické organizaci Islámský stát, která působí v sousední Sýrii a Iráku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…