Exposlanci Wolfovi soud nástup do vězení neodložil

09.01.2013 16:44

Bývalý poslanec Petr Wolf (dříve ČSSD), který má jít na šest let do vězení za zneužití státní dotace, nepřevzal výzvu k nástupu trestu. Tento týden požádal Krajský soud v Ostravě o čtyřtýdenní odklad nástupu, což předseda senátu hned zamítl.

Exposlanci Wolfovi soud nástup do vězení neodložil
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

"Nyní budeme postupovat standardně v souladu s trestním řádem," řekla mluvčí soudu Lucie Böhmová s tím, že se k dalšímu postupu nemůže blíže vyjádřit. Server iDnes.cz uvedl, že soud má několik možností: může odeslat další obsílku, ale také například požádat o policejní eskortu, které by bývalého politika doprovodila do vězení.

Soud uznal Wolfa vinným, že podvedl ministerstvo životního prostředí, od kterého dostal dotace na základě nepřesných, zkreslených a lživých informací. Ostravský krajský soud bývalému poslanci uložil pět let vězení a pokutu milion korun. Vrchní soud v Olomouci trest Wolfovi zpřísnil na šest let vězení a pokutu pět milionů korun. Odsouzena byla i Wolfova manželka, k podmínečnému tříletému trestu a pokutě milion korun. Na svých internetových stránkách Wolf uvedl, že rozhodnutí soudu považuje za nesprávné a nespravedlivé a prostřednictvím svého obhájce podává dovolání k Nejvyššímu soudu.

Böhmová uvedla, že Krajský soud v Ostravě doručoval Wolfovi rozhodnutí odvolacího soudu spolu s výzvou k nástupu trestu už dvakrát, a to prostřednictvím České pošty. "Ve druhém případě na žádost samotného odsouzeného zaslanou prostřednictvím obhájce s tím, že si prvně zasílanou písemnost nemohl z časových důvodů převzít. Nicméně i ve druhém případě se zásilka vrátila soudu zpět, neboť si ji odsouzený nevyzvedl v úložní době," uvedla mluvčí soudu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…