Expremiér Nečas dorazil na policii k výslechu v kauze Nagyová

14.11.2013 9:07

Expremiér Petr Nečas (ODS) dnes ráno přišel na policii vypovídat v kauze Jany Nagyové, nyní Nečasové, své nynější manželky. Výslech se bude týkat údajného zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování tehdejší Nečasovy exmanželky Radky, které údajně nařídila Nagyová.

Expremiér Nečas dorazil na policii k výslechu v kauze Nagyová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Petr Nečas

Nečasovo svědectví by mohlo přispět k objasnění, kdo sledování zadal. Je ale možné, že ho policie obviní v souvislosti s druhou větví případu Nagyová, kterou je údajné uplacení tří někdejších poslanců ODS Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksy. Nečas dnes na otázku novinářů, zda má strach, že bude obviněn, odpověděl, že se nebojí vůbec ničeho.

Nejvyšší soud nedávno rozhodl, že Nečase na rozdíl od trojice exposlanců je možné stíhat. Chránila ho totiž pouze procesní imunita vztahující se na projevy se sněmovně. Žalobci již v minulosti naznačili, že expremiérovo obvinění je otázkou času. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…