Expremiér se bojí, co přinese nová vláda. Nic dobrého to asi nebude

14.12.2013 16:41

Expremiér Jiří Paroubek se pustil do koaliční smlouvy své bývalé strany, babišovců a lidovců. Podle něho z ní nevzejde mnoho dobrého. Za velmi problematickou považuje i účast Andreje Babiše ve vládě.

Expremiér se bojí, co přinese nová vláda. Nic dobrého to asi nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

„Naše země potřebuje zejména stabilní a odborně způsobilou vládu, která bude schopna řešit konkrétní problémy občanů České republiky. Z tohoto pohledu je pro nás těžko akceptovatelný fakt, že z návrhu koaliční smlouvy zcela vypadlo řešení problematiky tzv. církevních restitucí, ačkoliv zejména sociální demokracie před volbami toto téma vyzdvihovala jako téma klíčové ve svém programu,“ píše v prohlášení národně socialistické strany Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Rezignace na volební program

Obává se i o osud živnostníků, které rodící se vláda může poškodit. Zároveň se zastává lidovců, kteří podle expremiéra zatím vystupují nejprofesionálněji. Koaliční smlouvě vytýká její obecnost. „Mnoho prázdných slov tak zakrývá skutečný dopad této smlouvy. Totiž rezignaci na volebního program, tedy na to, díky čemu získaly strany svůj současný politický mandát,“ zlobí se.

Nejhorší jsou ale aktivity Andreje Babiše. „Pokud by měl být ministrem financí anebo by na tento rezort v takové vládě měl mít významný vliv bývalý spolupracovník komunistické státní bezpečnosti, bylo by to pro nás jen těžko akceptovatelné. Obzvláště tehdy, je-li Andrej Babiš jedním z nejvýznamnějších podnikatelů v naší zemi, který si jako politik prosadil do koaliční smlouvy budoucí vlády pokračující neomezený vliv ministra financí na Finanční analytický útvar. Nemluvě o mnohočetnému konfliktu zájmů, do kterého by se Andrej Babiš se svým angažmá ve vládě dostal,“ nebere si Paroubek servítky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…