Exšéf komunikace finského premiéra se chlubil: Finové jsou moc vzdělaní, nezabírá na ně ruská propaganda

27.10.2017 17:01

Bývalý ředitel komunikace v úřadě finského premiéra Markku Mantila v rozhovoru pro Aktuálně.cz uvedl, že Finové moc neslyší na tzv. fake news a propagandu. Ruská agentura Sputnik tak ve Finsku existovala jen krátce. Důvod? Nezvládání obtížné finštiny.

Exšéf komunikace finského premiéra se chlubil: Finové jsou moc vzdělaní, nezabírá na ně ruská propaganda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Za tím, že ruská propaganda ve Finsku moc nezabírá, stojí podle Mantily také to, že obyvatelé skandinávského státu jsou vzdělaní. „Myslím, že Finové jsou dost vzdělaní na to, aby je něco takového oslovilo,“ řekl doslova Mantila serveru Aktuálně.cz.

Následně se rozhovořil o tom, že Finsko si zanedlouho připomene sté výročí nezávislosti. „Během oslav výročí je potřeba být ve střehu,“ sdělil Mantila se slovy, že v ruských médiích se množí různé podivné články, jež mohou působit jako příprava na nějaké zpochybnění legitimity finské nezávislosti.  

Mantila také zmínil, že se domnívá, že Finsko skutečně podá žádost o členství v NATO. „Jsme součástí Západu, naše společnost se řídí západními hodnotami. Všechny vlády, které jsou nám nejbližší, leží na Západě. Vstup do Severoatlantické aliance tak bude přirozený krok,“ řekl jasně. Rusko to však, dle jeho vyjádření, vnímá jako nepřátelský akt.

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…