Extremistům nehnědnou košile, to politikům spodky, tvrdí Matějka

20.03.2011 16:33

Politici tvrdí, že nespokojeným lidem "hnědnou košile", podle zakládajícího člena strany Svobodných ale spíš hnědnou spodky politikům.

Extremistům nehnědnou košile, to politikům spodky, tvrdí Matějka

"Lidé, kteří nejsou spokojeni se současnou situací u nás nebo v Evropě či světě, a kteří chtějí skutečně zásadní změny v uvažování a řízení společnosti, dostávají stále častěji nálepku rasistů, xenofobů, šovinistů, extrémistů nebo radikálů," píše Matějka na blogu serveru iDNES.cz.

Přitom tito lidé nedělají nic jiného, než že prezentují své osobní svobodné názory. "A do té doby, než dojde k jakémukoli projevu skutečného násilí, to zkrátka za nic jiného, než oprávněný svobodný projev názoru nemůže a nesmí být považováno."

Rasisti nejsou. Jen politici jimi chtějí odvést pozornost

Nálepkami rasistů a šovinistů přitom podle něj politici jen odvádějí pozornost od toho, že nám svým rozhodováním rozdělali doma i ve světě problémy dalekosáhlých následků. "Společnost by neměla potřebu být „politicky nekorektní" v případě, že by byla s vývojem spokojena. (...) Rasismus a xenofobie by neexistovaly, kdyby ti nahoře jejich existenci uměle nepodporovali tím, že sami účelově poukazují na vybrané skupiny lidí a vytvářejí tak nové třídy podle barvy pleti a vyznání, přičemž užívají moc práva k tomu, aby jedny vyvyšovali nad druhé nebo aby jedni povinně někde strpěli druhé i v případě, že to tak nechtějí."

Žádné "hnědnutí košil", tedy sklony až k fašišmu, podle něj ve společnosti nenastává. "Zatímco hnědé košile razily v minulosti svého času totalitní praktiky, dnes ti, kterým je hnědá košile pseudohumanisty všeho druhu nasazována, touží jen po svobodě slova a projevu, skutečné spravedlnosti a právu, které platí pro všechny stejně," zdůrazňuje Matějka.

"Nehnědnou košile takových lidí, ale naopak spodky těch, kteří je tak označují. Nestačí jim totiž už toaletní papír na to, aby přijali odpovědnost za stav, do kterého nás dostali."

Čtěte:

Matějka: Pane Havle, humanitární bombardování je něco jako právo na zločin

Matějka (Svobodní): Multikulturalisté, přestaňte už prznit význam pojmu „integrace"

Matějka (Svobodní): Vojenská policie v ČT? Možná jsou to poslední nezkorumpovaní...

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…