FOTO Emma Smetana na Letné s Tomášem Klusem. Na snímku je i Václav Havel

24.06.2019 15:26

Demonstrace na Letné se zúčastnila také moderátorka Emma Smetana. Ta na svůj instagramový profil umístila snímek se zpěvákem Tomášem Klusem, který na demonstraci vystoupil. Na fotografii byl zvláštním způsobem přítomen i Václav Havel, jehož řada letenských řečníků vzývala.

FOTO Emma Smetana na Letné s Tomášem Klusem. Na snímku je i Václav Havel
Foto: Repro Facebook
Popisek: Tomáš Klus na Letné

Zpěvák Tomáš Klus oslovil letenskou demonstraci jako první z vystupujících. Po pláni se procházel v tričku s obrázkem Václava Havla, kterak v disidentských časech „paří“ na Hrádečku. Jeho obraz pozoruhodně doplňuje ve stejných barvách vyvedený mikrofon internetové televize DVTV, pro kterou Emma Smetana na Letné sbírala dojmy.

Na pódium si ale Klus přes „Havla“ přehodil svítivě žlutou vestu z povinné výbavy motoristů, stejnou, jako nosí francouzští demonstranti proti prezidentu Macronovi.

„To je neuvěřitelný,“ začal po fouknutí do mikrofonu. Pak vybalil papír a spustil: „Nemám zvuk. Dejte mi zvuk.“

Pak plynule pokračoval, že důvodem demonstrace je „Voldemortův střet zájmů“. Demonstranty vyzýval, aby vytrvali ve svém úsilí, protože pak nás už prý takové situace nikdy nemusí potkat. Základem demokracie je podle něj „občan s občankou a malými občančaty“. A když takoví budeme, můžeme prý porazit každé zlo.

Demonstranty chválil, že nejsou lhostejní. „Budeme-li se zajímat o politiku, bude se muset zajímat o nás,“ pobízel. Velikost našeho národa podle něj spočívá v tom, že „nejsme ovce nebo zaměstnanci. A tím může naše srdce Evropy rozbít celý svět.“

A pak hrábl do kytary, ale místo dřívější protikorupční vypalovačky „Za co, pane bože, za co“ spustil jinou písničku: „Léta tu ta věta zněla, nedá se nic dělat.“ Pokračoval, že „ačkoliv je pravda v nouzi, ne každý se tomu vzpouzí“.

Máme prý „zaděláno na zázrak“, protože když si „každý vezme svoje žezlo“, tak „se zlou se potáže zlo“, a nebude se zpívat „bude líp“, protože líp opravdu bude.

Z Emmy Smetany se v minulosti díky její selfie u hořící katedrály stal během několika málo hodin virální obsah, který zaměstnal český internet. Lidé napříč sociálními sítěmi si její grimasu dávali jako rámeček na profilové fotky na Facebooku a přidávali ji do humorných koláží.

Psali jsme mimo jiné ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …