FOTO Markétě Pekarové při bungee jumpingu vypadla obě ňadra. Kníže a celá pražská topka tleskala. Podzim 2013, tam to prý celé začalo

18.03.2021 4:46

ParlamentníListy.cz v několika textech zprostředkovaly názory na současnou předsedkyni TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou. Řada našich zdrojů ji nepovažuje za bůhvíjakou lídryni. Na straně druhé se začaly objevovat postoje z druhého spektra. Pekarová je prý přímočará, rovná a ti, kdo ji kritizují, mají mít sami máslo na hlavě. Jak to je ve skutečnosti, nelze jednoznačně dovodit. Také proto se naše redakce obrátila na jednoho z bývalých bossů topky v Praze, aby s ním současný stav partaje Jiřího Pospíšila probrala.

FOTO Markétě Pekarové při bungee jumpingu vypadla obě ňadra. Kníže a celá pražská topka tleskala. Podzim 2013, tam to prý celé začalo
Foto: TOP09.cz
Popisek: Markéta Pekarová Adamová během happeningu v říjnu 2013

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí
Podle jeho mínění není nic špatného na tom, že by se předsedkyně topky postavila do čela jednoho z resortů budoucího vládního kabinetu. Má na to prý legitimní právo. „Každý předseda koaliční strany zastoupené ve vládě by jednal stejně. Mirek Kalousek nebyl opak,“ uvedl nejprve náš zdroj, bývalý vysoce postavený zástupce TOP 09 v Praze.

O jakém textu hovoříme?

ParlamentníListy.cz před několika dny uvedly bližší informace o neoficiálních jednáních mezi topkou a ODS. Mělo při nich mimo jiné docházet k budoucímu rozdělení resortů.

„Ministerstvo školství by měla vést Markéta Pekarová Adamová,“ uvedly naše zdroje. „Markéta by dokonce mohla vést i MPSV, troufla by si na to,“ shrnuli další ambice zástupci TOP 09.

Nás ovšem zajímalo, jaká je předsedkyně topky v soukromí. A právě o tom jsme s výraznou tváří TOP 09 hovořili. Přestože nejde o nic interního, nechce odhalit své jméno.

Anketa

Hospodařila Babišova vláda v době pandemie dobře s našimi penězi?

60%
40%
hlasovalo: 12416 lidí
„Markétu znám fakt dlouho. Vždycky to byla spíše taková svazačka. Určitě měla vysoké ambice, to má ale v politice každý. Vypracovala se, to se musí nechat. Někdy před deseti lety jsem ji snad ani neznal, začal jsem si jí všímat až v roce 2013, když to vezmu hodně v nadsázce, jelikož se tehdy odhalila víc, než je obvyklé,“ podotkl s úsměvem.

Jak řekl dále, jednalo se o happening v říjnu 2013. Probíhal na Praze 8 a cílem bylo zviditelnění topky a její ústřední tváře, tedy Karla Schwarzenberga. Podle tehdejšího vyjádření Pekarové Adamové byl na programu workshop street artu, DJ’S i živá hudba, slam poetry, stolní fotbálek a největší atrakce – bungee jumping z jeřábu. „Atmosféra byla vynikající, přicházeli mladí lidé i s dětmi,“ konstatovala na podzim roku 2013.

„Ano, to byla ta akce, kdy jí vypadla obě prsa. Dodnes si to pamatuji, všichni tam užasle stáli a koukali,“ dodal s úsměvem. „Jinak bych jí ale nevyčítal nic. Dělá, co může, hlavně pak to, co zmůže, nemá to lehké,“ uzavřel.

Připomeňme, že chaos a zmar, který doprovází vládní opatření, nahrává opozici jako nikdy v minulosti. V podstatě všechny výzkumné agentury se shodují na propadu hnutí ANO a růstu všech ostatních: STAN počínaje, přehlíženou TOP 09 konče. Ta by po letech vlády ČSSD a ANO mohla znovu usednout na ministerská křesla.

Fota pocházejí z archivu TOP 09, upozornil na ně náš zdroj, který akci přihlížel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…