FOTO Nejsem lékař. Hospodský vyvěsil ceduli

01.11.2021 12:31

Od 1. listopadu mají restauratéři uloženo, aby u svých hostů důsledně kontrovali to, zda jsou jejich hosté očkovaní, nebo v posledních 6 měsících prodělali onemocnění covid-19, případně zda mají v ruce čerstvý test, že jsou negativní. Hygienici si chtějí na dodržování tohoto pravidla důkladně posvítit. Jenže u minimálně jedné restaurace zřejmě tvrdě narazí. Podívejte se sami.

FOTO Nejsem lékař. Hospodský vyvěsil ceduli
Foto: Redakce
Popisek: Pivo

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42751 lidí

Vláda Andreje Babiše (ANO) rozhodla, že od 1. listopadu nejsou z veřejného zdravotního pojištění propláceny testy na covid. Očekává, že to zvedne zájem lidí o očkování. Současně s tím mají restauratéři vyžadovat od svých hostů potvrzení o očkování, potvrzení o prodělání nemoci covid-19 v posledním půl roce, nebo aktuální negativní test na covid.

„Vážení hosté, vstupem do provozovny Restaurace „U Ervina“ vyjadřujete svůj svobodný souhlas vstoupit do provozovny, kde nikdo z vedení či zaměstnanců této provozovny nebude kontrolovat Váš zdravotní stav a to očkování proti SARS CoV-2 a negativní test na SARS CoV-2. V našem podniku nebyl a nikdo není oprávněn kontrolovat Váš zdravotní stav. Není zaměstnancem hygieny a už vůbec není Vaším ošetřujícím lékařem, aby byl oprávněn kontrolovat Váš zdravotní stav,“ stojí v prohlášení restaurace s tím, že pokud by personál potvrzení o očkování vyžadoval, porušoval by tím zákon.   

Restaurace a očkování

Obdobným způsobem vyrazil do útoku podnikatel Jiří Janeček spolu s Jakubem Olbertem za iniciativu Chcípl pes, když dopředu oznámili, že v restauraci Šeberák nebude od hostů vyžadováno vůbec nic.

Janeček to dopředu oznámil pražským hygienikům a pozval je do restaurace na debatu o tom, kdo porušuje zákon.

 „Vážená paní ředitelko, tímto Vám chceme nahlásit zásadní porušení proti pandemických vládních opatření, které proběhne 1. 11. od 11 hod. v restauraci Šeberák ulici K Šeberáku na Praze 4, kterou provozuje Jakub Olbert. Dle našich informací bude do restaurace vpuštěn a obsloužen člověk bez OTN ( bez bezinfekčnosti). Žádáme hygienu a orgány Policie České republiky, aby neprodleně zasáhly proti vědomému porušování vládních protipandemických opatření,“ napsali Jiří Janeček a Jakub Olbert hygienikům v Praze.

V přímém střetu s hygieniky a policií chtějí členové iniciativy Chcípl pes dokázat nesmyslnost vládních opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…