FOTO Neshlukujte se a omezte kontakty? Takto si to Babiš s Hamáčkem nepředstavovali. Tento víkend, nejen v Praze...

29.03.2020 12:33

Poté, co vláda v Česku zavedla nouzový stav, vyrážejí Češi více do přírody, i tam však platí nařízení vlády chránit se na veřejnosti před koronavirovou infekcí a neshlukovat se ve více než dvou lidech, pokud se nejedná o členy domácnosti. Přesto policie v pátek řešila případ, kdy se skupina nudistů opalovala u rybníků v okolí Lázní Bohdaneč, aniž by si chránili ústa a nos. Stejně tak měli problém s dodržováním nařízení i lidé v Praze, kde zaplnily cyklostezky a parky stovky lidí.

FOTO Neshlukujte se a omezte kontakty? Takto si to Babiš s Hamáčkem nepředstavovali. Tento víkend, nejen v Praze...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lidé využili slunečné počasí a i přes trvající epidemii koronaviru vyrazili k Vltavě

Policisté byli v pátek přivoláni linkou 158 k rybníkům v okolí Lázní Bohdaneč, kam některé lidi přilákalo teplé počasí, včetně nudistů. „Opalující se občané byli ve větším počtu na jednom místě a někteří neměli ani roušky. Po příjezdu policistů si všichni dali říci a vládní nařízení respektovali,“ informoval na svém webu týdeníkpolicie.cz.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí
Občané mohou být na místech k tomu určených bez oblečení, nicméně musí mít zakrytá ústa a nos. Dodržovat musí také nařízení, podle nějž nesmí na veřejnosti docházet ke shlukování více než dvou lidí, nejedná-li se o členy jedné domácnosti.

Protože pěkné počasí panovalo i v sobotu, bohdanečští policisté jeli okolí rybníků preventivně zkontrolovat znovu. Tentokrát tam hlídky nenašly žádnou větší skupinu lidí.

V okolí rybníků policisté zkontrolovali asi 150 osob a zhruba polovině z nich opět připomněli povinnost mít zakrytá ústa.

Navzdory vládním doporučením omezit styk s dalšími lidmi se o slunečném víkendu plnila veřejná prostranství i v pražských parcích.

Poslanec TOP 09 Dominik Feri na svém facebookovém profilu sdílel fotografii, kterou pořídila uživatelka Facebooku v sobotu v pražských Riegrových sadech. Lidé si zde sice chránili nos a ústa rouškami, dorazili však v hojných počtech.

 

Podobně na tom byla i cyklostezka v Troji, kam lidé vyrazili na kolo. Fotka, již sdílela na svém facebookovém profilu uživatelka Lenka S. ukazuje, že zde byla doslova „hlava na hlavě“. „Ta fotka tu není proto, aby lynčovala Pražáky, ale abychom si uvědomili, že opatření se mohou ještě zpřísnit!“ napsala ke snímku.

Mnoho lidí se rozhodlo vyrazit i do okolí Prahy, například k lomu Velká Amerika, kde byly zaparkované desítky aut. Podobně to vypadalo i u silnic podél lesů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…