FOTO „Nikdy se neodpoutám, nikdy.“ Netradiční protest mladé aktivistky proti Babišovi. Zasahovala policie

22.11.2018 17:20

Policie musela řešit svérázný protest proti Andreji Babišovi (ANO). Aktivistka Šárka Kružíková učinila něco, co se jen tak nevidí.

FOTO „Nikdy se neodpoutám, nikdy.“ Netradiční protest mladé aktivistky proti Babišovi. Zasahovala policie
Foto: screen TN.cz
Popisek: Andrej Babiš v rozhovoru TV Nova

Názor na předsedu vlády Andreje Babiše (ANO) rozděluje českou společnost. Zatímco jedni vidí ve druhém nejbohatším Čechovi skvělého politika, který do roztrhání těla hájí zájmy České republiky, druzí poukazují na vyšetřování kauzy farmy Čapí hnízdo, ve které je premiér obviněn ze spáchání dotačního podvodu za 50 milionů. Tito lidé mají strach, že premiérova kauza nebude řádně prověřena.

Bojí se toho i aktivistka Šárka Kružíková, která svérázným způsobem požádala policii, aby v premiérově kauze pracovala ze všech sil. Mladá žena se připoutala řetězem k budově ve Sněmovní ulici a na sociální síti Facebook oznámila, že se nikdy, ale opravdu nikdy neodpoutá. Nikdy. Parodovala tak premiéra Babiše, který před pár dny do televizních kamer prohlásil, že nikdy neodstoupí z postu předsedy vlády. Slovo „nikdy“ použil třikrát. „Něch si to všichni zapamatují,“ dodal tehdy ještě premiér.

Anketa

Hlasovali byste pro pád současné vlády Andreje Babiše?

10%
90%
hlasovalo: 28145 lidí
Kružíková má za to, že policie nedělá při vyšetřování kauzy Čapí hnízdo všechno, co může. V normální demokratické zemi by na to upozorňovala nezávislá média, ale v České republice Babiš koupil hned dva celostátní deníky, takže svobodně uvažující novináři mají omezený prostor pro svou práci. Své bohatství prý Babiš využívá i k tomu, aby masivní reklamní kampaní deformoval svobodnou soutěž politických stran v Česku. V normální straně by byl možná Babiš donucen odstoupit, ale členové hnutí ANO jsou Andreji Babišovi tak oddaní, že ho k odstoupení nevyzývají.

Právě kvůli tomu mladá žena zvolila poněkud zvláštní formu protestu.

„Jsem připravena na to, že za tento kontroverzní krok ponesu nemálo následků. Pochopitelně se budu zodpovídat policii, vyhodnotí-li ho jako přestupek. Zároveň, jak to tak bývá, budu terčem mnoha nenávistných útoků ze strany názorových odpůrců. A bohužel jistě budu muset unést kritiku i z vlastních řad, protože jakákoliv kontroverze s sebou toto riziko nese. Přesto považuji za svoji povinnost použít tento nenásilný a zároveň mírně kontroverzní způsob k upozornění na bezbrannost naší demokracie ohrožované oligarchou a na nespravedlnost, které se dopouští systém vůči občanům, když některým osobám umožňuje být nad pravidly,“ napsala na sociální síti Facebook.

Posléze doplnila, že v jejím případě policie konala bez prodlení a od budovy ji odpoutala. Jen doufá, že v případě Babiše budou postupovat podobně rychle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…