FOTO: Odvolaná starostka Chmelová, vysmátá jak sluníčko. Hned vedle Hlubučka

30.06.2022 10:53 | On-line

Zastupitelé Prahy 10 na svém posledním jednání odvolali starostku Renatu Chmelovou (VLASTA) a místostarostu Davida Kašpara (STAN). Důvodem odvolání měly být jejich vztahy s klíčovým obviněným v kauze Dozimetr Petrem Hlubučkem.

FOTO: Odvolaná starostka Chmelová, vysmátá jak sluníčko. Hned vedle Hlubučka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Renata Chmelová (VLASTA)

Anketa

Vláda Petra Fialy dle vašeho mínění povládne (ptáme se od 30.6.2022)

94%
hlasovalo: 11256 lidí
Zlí jazykové tvrdí, že za odvoláním starostky a náměstka stojí především jejich koaliční partnerka Jana Komrsková (Piráti), která je zároveň 1. místostarostkou Prahy 10. Zda se tyto dohady zakládají na pravdě, ukáže určitě další vývoj událostí.

Dnes už bývalá starostka Renata Chmelová se na zmíněném jednání zastupitelstva ke svému vztahu s Hlubučkem vyjádřila a uvedla, že si telefonovali a že se znali. Zároveň poukázala na to, že tím pádem musely být jejich hovory odposlouchávány a řekla v podstatě i to, že si je jistá, že nic závadného neobsahovaly.

Svůj vztah k Hlubučkovi zároveň ale označila za ryze formální.

Po nějaké chvíli se ale jednání zastupitelstva začalo komplikovat, jak píše server PrahaIN.cz.

Chmelová si podle PrahaIN vzala stranou Ondřeje Počarovského (Spojené síly pro Prahu 10 -TOP 09 a nezávislí) a vyhrožovala mu, že způsobí mediální skandál, pokud bude odvolána.

To prý přiznal jak Počarovský, tak zastupitelka Ivana Cabrnochová (Starostové pro Prahu-Zelená pro 10). „Ano, slyšela jsem to, řekla mu, že dá do médií nějaký seznam, vyhrožovala, bylo to velice nepříjemné,“ uvedla Cabrnochová pro PrahaIN.

Právě výše zmíněná věta, kterou pronesla bývalá starostka Chmelová o svém ryze formálním vztahu s obviněným Hlubučkem, se stala velkým tématem a lze říci, že mohla poměrně výrazným způsobem ovlivnit další běh věcí.

V rukou zastupitelů se objevily dvě fotografie. na obou byla Renata Chmelová a obviněný Petr Hlubuček.

„Asi to tak formální vztahy nebyly, když jí klečí u nohou a na té druhé si málem padají do náruče,“ sdělil nejmenovaný zastupitel Prahy 10 serveru PrahaIN.

Své si k odvolání starostky řekla i opozice, ve které je mimo jiné i bývalá starostka Prahy 10 Radmila Kleslová (ANO).

„Výsledkem práce nyní už bývalé starostky Chmelové je plot kolem rozpadající se radnice, zvýšená daň z nemovitosti, nedostatek míst ve školách a školkách,“ řekla Kleslová pro PrahaIN.

Dodejme, že po svém odvolání Renata Chmelová poskytla rozhovor, kde uvádí, že se na Prahu 10 vrací kmotři. Konkrétně jmenovala exprimátora Pavla Béma a Milana Richtera, bývalého starostu městské části Praha 10. Jejich návrat prý souvisí se změnou územního metropolitního plánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…