FOTO + VIDEO To je on! Útočník z Londýna, který dnes vjel do lidí

14.08.2018 9:22

Ve Velké Británii možná došlo dnes ráno k dalšímu teroristickému útoku. Podle aktuálních zpráv narazil řidič se svým vozem do bariér, které obklopují budovu parlamentu.

FOTO + VIDEO To je on! Útočník z Londýna, který dnes vjel do lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nápis "Pray for Paris" na Lennonově zdi

Zprávy o incidentu, který se odehrál v 7:40 místního času, jsou zatím kusé. Britská i zahraniční média informují o samotném nárazu do bariér a několika zraněných osobách. Samotný řidič vozu byl již zatčen policií. Policie zatím neuvedla, jestli jde o teroristický útok, nebo o nešťastnou náhodu. Jak připomíná například americký magazín Newsweek, ve stejném místě došlo k teroristickému útoku loni v dubnu. Řidič vozu tehdy stačil vystoupit a ubodat zasahujícího policistu.
 

Loni na jaře nakonec zemřelo po teroristickém útoku pět lidí. Tentokrát se podařilo policistům řidiči ve vystoupení z vozu zabránit. BBC cituje očité svědky, podle kterých muž do bariér narazil záměrně. Na místě nyní probíhá vyšetřování a policie vyklidila nejbližší okolí. Přístup je odepřen nejenom veřenosti, ale také médiím. A to na základě pravidel, která zahrnuje protiteroristický zákon. Z místa zatím nejsou hlášeni žádní mrtví, ale jen blíže nespecifikovaný počet zraněných.


„Řekla bych, že šlo o úmyslný náraz. Šla jsem právě po chodníku na druhé straně silnice, když jsem uviděla stříbrné auto, které se rychle přibližovalo a po chvíli narazilo do bariér,“ cituje BBC očitou svědkyni Ewalinu Ochabovou. K budově parlamentu se vypravily také tři posádky ambulance, které následně ošetřily dvě zraněné osoby. „Ošetřili jsme je přímo na místě a poté převezli do blízké nemocnice. Jejich zranění naštěstí nejsou vážnějšího rázu,“ uvedla mluvčí.

Do médií unikly fotografie ze zatčení řidiče, který v plné rychlosti narazil do bariér a zranil několik lidí. Jde o pachatele černé pleti, který však zatím nebyl jinak identifikován. Celý případ již nicméně vyšetřuje protiteroristické oddělení policie a lze tak předpokládat, že šlo s největší pravděpodobností o teroristický útok. Není však zatím jasné, jestli měl muž u sebe zbraně či nějaké výbušniny a hodlal útočit i po případném vystoupení z vozu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …