Falešné účty a lajky. Facebook podává žaloby na čínské subjekty

02.03.2019 20:44

Čtyři firmy a tři osoby z Číny byly zažalovány za to, že propagovaly prodej falešných účtů, sledujících či lajků. U amerického federálního soudu tak učinil Facebook společně s dceřinou společností Instagram. Píše o tom server ČeskéNoviny.cz.

Falešné účty a lajky. Facebook podává žaloby na čínské subjekty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Facebook, ilustrační foto

Facebook se kvůli falešným účtům či zfalšovaným údajům o počtu sledujících a označení „líbí se mi“ zlobí, neboť jde o velmi rozříšený fenomén. „Tento typ podvodných aktivit není tolerován a budeme jednat rázně pro ochranu integrity naší platformy,“ uvádí sociální síť na adresu čínských subjektů, které propagovaly přes Facebook a Instagram falešné účty a lajky. Ale nejen přes ně, využívaly i Amazon, Google nebo firmu Apple. 

Facebook nyní chce, aby soud údajným aktivitám zabránil, a nárokuje si také odškodné. „Falešné a neautentické účty mohou být použity pro spam a phishing (snaha podvodem získat přihlašovací údaje do různých služeb), dezinformační kampaně, marketingové podvody, reklamní podvody a další podvodné projekty, které jsou ve větším rozsahu výdělečné,“ zaznívá pak ve stížnosti Facebooku a Instagramu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…