Farář brání nákup armádních biblí: Jsou neuvěřitelně levné

17.01.2014 8:35

Evangelický farář z Brandýsa nad Labem Jan Kašper brání nákup biblí pro českou armádu. Podle něj jsou opravdu potřeba a rozhodně nejsou předražené. Naopak jsou prý neuvěřitelně levné. Navíc by bylo nedůstojné, abychom hledali něco „zadarmo“.

Farář brání nákup armádních biblí: Jsou neuvěřitelně levné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Biblí svatá

Zásadní je podle faráře to, že tuto věc nelze oddělit od služby kaplanů u našeho vojska. „Odmítnutí i souhlas s kaplanskou službou jsou plně legitimní,“ míní pro Lidové noviny farář. A bude-li dle něj v armádě přibývat vyznavačů islámu či židovství, bude zde kaplanská služba i pro tyto vojáky plně potřebná.

Armádní kaplani ke své službě bible údajně nutně potřebují. „Ti, s nimiž přichází do rozhovorů, nejen při bohoslužbách, ovšem také. Je již jejich věcí, zda budou bibli uchovávat na srdci, pod postelí, či s ní naloží jinak,“ píše Kašper.

A cena? Prý nikterak drahá. Bible totiž v českém obecně přijímaném překladu se dá sehnat nejlevněji za 315 korun. Ovšem jedná se o nejprostší vydání. „Stojí-li bible pro armádu, v užitém vydání, při pouhých čtyřech tisícovkách výtisků 450 korun, je neuvěřitelně levná,“ míní farář a dodává, že nejlevnější kompletní bible je i za 514 korun, ovšem vzhledem k rozměrům nevhodná. „Bylo by nedůstojné našeho státu a armády, aby hledala nikoliv kontrakt, nýbrž něco zadarmo,“ dodává pro LN Kašper.

Zakoupené bible jsou vybaveny klasickým zipem, který umožňuje bibli uzavřít a zapnout tak, aby nebyly její stránky poškozeny. Na čelní straně má bible českou vlajku a suchý zip, který slouží například k uchycení jmenovky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…