Ferda Japonec a spící Karel. Tak dnes statisíce lidí vidí své "prezidenty"

16.02.2012 8:28

Deník Blesk pátral po přezdívkách jednotlivých kandidátů na post prezidenta. Tomio Okamura je prý označován jako Ferda Japonec, Jana Bobošíková je zase Valkýra a Karel Schwarzenberg je spíše Schlafenberg. Blesk je nejčtenějším deníkem v Česku, čte ho denně více než milion lidí.

Ferda Japonec a spící Karel. Tak dnes statisíce lidí vidí své "prezidenty"
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Podle bulvárního deníku Blesk se v oboru jen výjimečně říká třeba Vladimíru Špidlovi nebo Janě Bobošíkové jejich skutečným jménem. „Jména se moc nenosí. Když se bavíme, tak jemu prostě říkáme Mluvící hlava a jí Bobo,“ řekl pro deník nejmenovaný politik.

Bobošíková se ale honosí také přezdívkou Valkýra, což byla podle pověstí ozbrojená válečnice. Miroslava Němcová je prý zase Studená panna, Naivka nebo Knihovnice.

Ani jejich kolegové nemají zrovna hezké přezdívky. Kvůli pověstnému „usínání“ Karla Schwarzenberga se mu prý neříká jen Kníže, ale i Schlafenberg. Podnikatel Tomio Okamura je zase podle „zasvěcených“ Ferda Japonec, Harakiri Aston, Tomikadze nebo Fugu, což je roztomilá, avšak jedovatá ryba.

Přezdívky umějí být podle bulváru ale i horší. Třeba pro Přemysla Sobotku nebo Miloše Zemana. „U Sobotky se obecně ví, že se rád napije. Takže se mu říká Rudý nos nebo Přemek flaška. Zeman pak je Šloufova kasička,“ řekl anonymní zdroj.

V anketě deníku, kde čtenáři hlasovali pro „svého“ kandidáta na prezidenta, zvítězil „Statistik“. Pod tímto označením se skrývá bývalý premiér Jan Fischer. Volilo by ho celkem 36 procent čtenářů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…