Ferimu hrozí deset let. U soudu chce prokázat nevinu

13.12.2022 17:54 | Ze sítí

Bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri byl obžalován ze dvou znásilnění a z jednoho pokusu o znásilnění. Feri stane před Obvodním soudem pro Prahu 3. Jelikož v případu figuruje i nezletilá osoba, hrozí Ferimu až 10 let vězení. Samotný Feri vinu odmítá a soud dle svých slov vítá, protože tak bude moci prokázat svoji nevinu.

Ferimu hrozí deset let. U soudu chce prokázat nevinu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Dominik Feri

Státní zástupkyně Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 3 podala v pondělí na Feriho obžalobu, jak nepřímo potvrdil mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

„Obviněné osobě je obžalobou kladeno za vinu jednání pod třemi skutky a kvalifikováno jako dva dokonané trestné činy znásilnění a jeden pokus o trestný čin znásilnění. S ohledem na skutečnost, že dosud nebylo nařízeno hlavní líčení, nebudeme k věci v současné chvíli poskytovat další informace,“ uvedl Cimbala podle informací serveru CNN Prima News.

Bývalý poslanec dle svých slov soudní přelíčení vítá a je připraven dokázat svoji nevinu, jako v ostatních pravomocně odložených případech.

„Vítám, že po pomalu dvouletém čekání budu moci soudu předložit důkazy dokládající mou nevinu. Doposud jsem nemohl probíhající řízení veřejně jakkoliv věcně komentovat, což mělo za následek, že média byla odkázána pouze na jednostranná vyjádření. To se ale brzy konečně změní,“ sdělil Feri.

Feriho začala ještě jako poslance TOP 09 prověřovat policie poté, kdy ho loni v médiích několik žen obvinilo ze sexuálního zneužívání a nátlaku. Feri po vypuknutí kauzy opustil svůj poslanecký mandát a odešel také z TOP 09 a úplně se stáhl z veřejného života. Nařčení z násilného chování Feri odmítá, omluvil se ale za nevhodné a nepatřičné chování. V politice dle svých slov skončil proto, aby nepoškodil TOP 09 před loňskými podzimními volbami.

Feri vstoupil do politiky záhy po dovršení plnoletosti, kdy zasedl na radnici v Teplicích a stal se historicky nejmladším radním v České republice. Jeho raketový vzestup ve straně TOP 09 pokračoval, když v 21 letech byl zvolen poslancem, opět jako nejmladší v historii. Těsně před vypuknutím skandálu byl Feri místopředsedou poslaneckého klubu TOP 09 a zvažoval kandidaturu v parlamentních volbách v roce 2021.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…