Fiala: Respektujte nařízení proti covidu. To není o Babišovi a Prymulovi

08.10.2020 13:12

Premiér Andrej Babiš (ANO) se dnes prostřednictvím videokonference sešel i se šéfy stran opozice. A přineslo to ovoce - lídr ODS Petr Fiala následně vyzval ke dvěma týdnům disciplíny a sebezapření. Píše o tom server iDnes.cz. Vláda dnes mimořádně schválí také opatření, jimiž přitvrdí.

Fiala: Respektujte nařízení proti covidu. To není o Babišovi a Prymulovi
Foto: Screen TV Prima
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala byl hostem Partie na televizi Prima

Premiér Babiš před ostatní lídry stran předstoupil společně s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou. I když se vládě situace podle Fialy vymkla z rukou a je extrémně špatná, tak přitakal vládě v tom, že je nutné šíření viru zastavit. "Už to nemá nic společného s běžným politickým soupeřením," podotkl Fiala. Podle něj se lidé nerespektováním nařízení nevymezují vůči Andreji Babišovi, Romanu Prymulovi či komukoliv jinému. "V tuto chvíli je asi jedinou naší zbraní 14denní disciplína a sebezapření, musíme to prostě zkusit," poznamenal Fiala. 

O tom, že by situace mohla vést k zahlcení zdravotního systému, mluvila před poslanci také místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová. 

Dnes odpoledne pak v souvislosti s vysokými přírůstky zasedá mimořádně vláda, aby vyhlásila nová omezení. Podle ministra zdravotnictví Prymuly budou zásadnější, než původně plánoval. Ekonomiky se podle něj dotknout nemají, jen volnočasových aktivit. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…