Fiala vystoupil s ostrým projevem: Přichází období experimentů a blábolení. Hnutí ANO ani tichou podporu!

21.10.2017 19:01

Na druhém místě v letošních volbách do Poslanecké sněmovny skončila ODS. „Chci poděkovat tradičním voličům ODS, ale i těm, kteří se k nám vrátili, či novým voličům,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

Fiala vystoupil s ostrým projevem: Přichází období experimentů a blábolení. Hnutí ANO ani tichou podporu!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Byl to hlas pro poctivou politiku. ODS se stala nejsilnější tradiční demokratickou stranou. Jsme si toho vědomi. Dosáhli jsme úspěchu, který málokdo čekal. Jsem skoro dojat úspěchem na jižní Moravě. Důvěra voličů mne těší. Je to podpora pro naši cestu. Když si vzpomenu, v jaké situaci jsem skoro před čtyřmi lety stranu přebíral, co nám mnozí předvídali a kde jsme teď, tak je to pro mne známka toho, že jsme na správné cestě,“ nechal se slyšet lídr ODS.

„Respektujeme rozhodnutí voličů. Celkové výsledky předznamenávají velký boj o hodnoty, které jsme doposud považovali za samozřejmé. Mám obavy o zahraničněpolitickou orientaci České republiky,“ upozornil Fiala, podle něhož přichází období experimentů, prázdných řečí a blábolení. „Někdo tu nasliboval všechno možné a nebude to moct splnit. Budeme bojovat za brzký návrat politiky zdravého rozumu,“ sdělil lídr ODS, který prohlásil, že ODS nebude vyjednávat s hnutím ANO o sestavování nové vlády. „Nedovedu si představit ani tichou podporu vlády, v níž by figurovalo hnutí ANO,“ upřesnil Fiala.

Ten nechce spolupracovat ani „s extremisty a komunisty“. Podle něj nastal před čtyřmi lety kolaps pravicové politiky. „V roce 2013 chtěli někteří vidět ODS mrtvou. Ukazuje se, že to byl omyl,“ uzavřel Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…