Filatelisté mají jasno: Všechny prezidenty poráží Fifinka

03.03.2013 17:04

Komiksová postavička Fifinka ze Čtyřlístku na známkách České pošty porazila v počtu prodaných kusů i známky s prezidenty Václavem Havlem a Václavem Klausem. Zatímco Fifinek se na samolepící známce prodalo kolem 270 milionů, známek s Havlem celkem 260 milionů a s Klausem 94 milionů. Vyplývá to z informací České pošty.

Filatelisté mají jasno: Všechny prezidenty poráží Fifinka
Foto: zemannahrad.cz
Popisek: Nastupující prezident Miloš Zeman zveřejnil fotografii, kterou pošta umístí na známku

Známka s Fifinkou se navíc prodává dál, zatímco známku s Havlem již pošta vyprodala a zbývající náklad známek s Klausem bude po skončení jeho mandátu stahovat z prodeje.

V současnosti probíhá příprava tisku známky s novým prezidentem Milošem Zemanem. Autorem portrétu je Miloš Ondráček, který s poštou spolupracuje dlouhodobě, a je například autorem známky se současným prezidentem Václavem Klausem. Počáteční náklad známky, která se má v prodeji objevit na přelomu dubna a května, je deset milionů kusů. Jako první prezidentská známka nebude mít vyznačenou cenu, ale písmeno A, které znamená určení pro vnitrostátní poštovní styk.

K inauguraci nového prezidenta Miloše Zemana připravila pošta pro svou pobočku na Pražském hradě příležitostné razítko, kterým bude razítkovat v pátek 8. března od 8:00 do 18:00 hodin. Česká republika je jednou z mála zemí, která na poštovních známkách zobrazuje své žijící prezidenty. Pošta známky s českými prezidenty vydává od roku 1920, kdy vyšla první s portrétem Tomáše Garrigua Masaryka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…