Firma namočená v kauze Rath se přepočítala. Změna názvu nic neřeší

24.08.2012 18:02

Společného s kauzou bývalého hejtmana Davida Ratha mají jak lidé kolem vazebně stíhaného politika, tak některé firmy. Jako například stavební společnost Konstruktiva Branko. Ta si zřejmě myslela, že když se přejmenuje a odkoupí ji neznámá společnost Tenton, bude v suchu. Jenže se přepočítala, tohle ji nezachrání, vzkazuje žalobce Petr Jirát.

Firma namočená v kauze Rath se přepočítala. Změna názvu nic neřeší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavební práce, ilustrační foto

„Přejmenováním se stíhání rozhodně nemohou vyhnout,“ potvrdil to serveru Lidovky.cz sám žalobce Petr Jirát. Od začátku letošního roku totiž lze stíhat i firmy. Umožňuje to zákon o trestní odpovědnosti právnických osob.

Pro změnu názvu firmy, a tedy i proto, aby se firma od kauzy kolem Ratha distancovala, se rozhodli její manažeři Pavel Drážďanský a Tomáš Mladý. Ti jsou obviněni kvůli předražené zakázce na opravu Buštěhradského zámku.

Podle obchodního rejstříku se firma přestěhovala do nového sídla budovy Branka na pražský Braník. Realitní firma Tenton rovněž provedla změnu, změnila majitele. Od podnikatelky Marie Maňasové ji získal nynější jednatel a manažer Konstruktivy Branko Miloslav Melichárek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…