Fischerová je s výsledkem spokojená, podporuje spíše knížete

12.01.2013 17:55

Kandidátka na prezidentku Táňa Fischerová je spokojená s výsledkem voleb, kde prozatím utržila 3,23 % hlasů. Do své kampaně šla totiž bez peněz. V druhém kole bude spíše volit Karla Schwarzenberga.

Fischerová je s výsledkem spokojená, podporuje spíše knížete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pod petici na podporu prezidentské kandidatury Táni Fischerové se podepsalo 72610 lidí

„Mám radost, že se Karel Schwarzenberg dostal do druhého kola,“ uvedla Táňa Fischerová v ČT. Koho bude volit v druhém kole, zatím není rozhodnutá. Spíše to ale bude právě předseda TOP 09, i když má podle svých slov k němu výhrady, jelikož je součástí současné vlády.

Sama utržila 3,23 procenta hlasů. „Já myslím, že to je dobrý výsledek, protože jsme šli do kampaně bez peněz,“ dodala Fischerová. „Takové množství lidí si toho všimlo a takové množství začalo něco dělat, to vůbec není málo,“ uvedla, protože v přepočtu na hlasy ji volilo více než 166 tisíc lidí.

V příštích prezidentských volbách už kandidovat nebude. „Za pět let mi bude 70 a myslím, že v 70 letech nebudu kandidovat, to opravdu ne,“ uvedla. „S naším hnutím se pokusím vstoupit do politiky v parlamentních volbách,“ dodala ale vzápětí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…