Fízle. Babiš prohrál soud a už to lítá

14.06.2022 12:47 | Ze sítí

Andrej Babiš prohrál soud. Podle justice platí, že byl spolupracovníkem komunistické státní bezpečnosti. A pokud stále trvá na tom, že spolupracovníkem nebyl, má žalovat někoho jiného než slovenský Ústav paměti národa. Miroslav Kalousek i Mirek Topolánek k tomu napsali pár slov. Podívejte se sami.

Fízle. Babiš prohrál soud a už to lítá
Foto: Facebook: Andrej Babiš
Popisek: Andrej Babiš v pořadu Čau lidi.

Server Pravda.sk upozornil, že šéf hnutí ANO, bývalý premiér a jeden z nejbohatších Čechů Andrej Babiš prohrál soud. Slovenská justice konstatovala, že Andrej Babiš byl veden ve spisech StB pod krycím jménem „Bureš“ jako spolupracovník komunistické Státní bezpečnosti oprávněně, i když to on sám stále dokola popírá.

Babišův advokát již oznámil, že jeho klient trvá na svém a bude proti tvrzení, že byl agentem StB, nadále bojovat.

„Žaloba byla podána ještě v roce 2012 a v souladu s tehdejší judikaturou, že pasivně věcně legitimován je Ústav paměti národa. Pan Babiš se teprve nyní dozvěděl, že to ÚPN není. Tuto situaci již Evropský soud pro lidská práva vyhodnotil jako porušení práva na spravedlivý proces. Po konzultaci s klientem budeme zvažovat uplatňování dalších prostředků nápravy,“ řekl po rozsudku jeho advokát Marek Benedik.

Expremiér Mirek Topolánek uveřejnil k celé kauze „nejhezčí titulek“. „Vybral jsem ze všech slovenských titulků ten nejhezčí: ‚Babiš pred súdom neuspel. Zostáva Burešom‘,“ napsal Topolánek.

Babiš byl agentem StB

Miroslav Kalousek se vyjádřil obsáhleji. Pustil se do všech členů hnutí ANO.

„Babiš soud prohrál. Nadále oficiálně platí to, co jsme nejen všichni věděli, ale co je oficiálně stvrzeno oprávněnými státními autoritami Slovenska: Andrej Babiš byl tajný fízl zločinného režimu. A všichni politici ANO jsou jeho přisluhovači,“ konstatoval řadový člen TOP 09.

Babiš byl agentem StB

Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov se zamyslel nad tím, co by se stalo, kdyby se s tímto soudním verdiktem stal Andrej Babiš příštím prezidentem České republiky.

„Kdyby se Babiš stal českým prezidentem, měl by tento stát unikátní sbírku svých hlav: od vězně estébáků až k jejich pomocníkovi. To by byl panečku pluralismus!“ napsal komentátor.

Babiš byl agentem StB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…