Foldyna zveřejnil smutný příběh holčičky, která nemá na obědy. A dal jí peníze

20.12.2013 7:47 | Zprávy

Sociálnědemokratický poslanec Jaroslav Foldyna se nyní, v předvánočním čase, obrátil na své přátele na Facebooku. Připojil se totiž k výzvě učitelky ze školy v Děčíně, aby bylo pomoženo jedné dívence. Její matka samoživitelka je po chemoterapii a v podstatě bez prostředků pro své čtyři děti. Foldyna nejen vyzývá přátele k pomoci, ale sám přispěl deseti tisíci korunami pro rodinu.

Foldyna zveřejnil smutný příběh holčičky, která nemá na obědy. A dal jí peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

Sociální demokrat Jaroslav Foldyna sdílí snahy učitelky Volrábové ze školy Dr. M. Tyrše v Děčíně. Ta se obrátila na rodiče spolužáků Kristýnky s tím, že žije ve velice svízelných podmínkách, kdy její těžce nemocná maminka a zároveň samoživitelka nemá ani na zaplacení obědů nebo MHD. Navíc se musí starat celkem o čtyři děti, což vzhledem k její nemoci musí zastávat i její dcera, žákyně druhé třídy. Podle zjištění poslance Foldyny rodina žije v nuzných podmínkách, a to téměř bez základního vybavení domácnosti.

Rodiče spolužáků už zorganizovali sbírku, která zajistila alespoň to nejnutnější, jako jsou obědy, svačiny nebo školní pomůcky. Nyní organizují i sbírku dětského oblečení či skromného vybavení domácnosti. Jaroslav Foldyna se podrobně zajímá o těžkou situaci v rodině a dál nejen šíří informace mezi své přátele na Facebooku s žádostí o pomoc, ale sám se rozhodl přispět rodině částkou deset tisíc korun na nejnutnější potřeby. Matka dětí je podle informací učitelky ve velmi vážném zdravotním stavu po chemoterapii a nemá možnost svou situaci aktivně měnit.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…