Frankfurt: Policie dostala nářez, jaký ještě nezažila. Stovky výrostků, létaly šutry. Připuštěno „migrační pozadí“

20.07.2020 19:03

Policisty v centru Frankfurtu nad Mohanem zasypal dav v noci na neděli kameny a lahvemi poté, co se pokoušeli uklidnit situaci na náměstí Opernplatz, kde dělalo výtržnosti 500 až 800 mladých lidí. Do Frankfurtu totiž přilákala sobotní techno party na 3 000 lidí. Policie při potyčce zadržela devětatřicet lidí, z nichž většina měla zahraniční původ, informují Novinky.

Frankfurt: Policie dostala nářez, jaký ještě nezažila. Stovky výrostků, létaly šutry. Připuštěno „migrační pozadí“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

Na frankfurtském náměstí Opernplatz se strhla potyčka ve tři hodiny v noci mezi 25 až 30 lidmi, došlo ke zranění jednoho člověka, který zůstal ležet na zemi. Bitku se snažilo urovnat deset policistů. „V tu chvíli se začala nálada měnit,“ popsal frankfurtský policejní prezident Gerhard Bereswill.

Během chvíle se podle něj všichni účastníci bitky postavili policistům a další jim přispěchali na pomoc. Podle odhadu jich bylo dohromady mezi 500 a 800.

Na policisty začali útočit lahvemi i kamením. „Bylo to jako krupobití, ale místo zmrzlé vody padaly na policisty lahve,“ uvedl Bereswill s tím, že „dav jásal, když láhev zasáhla policistu“. Pokud jde o počet útočníků a míru brutality násilí, je to něco, co ve Frankfurtu prý nikdy nezažil.

Na místo byly okamžitě povolány policejní posily a speciální týmy. Pět policistů utrpělo zranění. Policisté zadrželi nakonec 39 lidí. Všichni jsou obviněni z výtržnictví a ublížení na zdraví. Zatím se prověřuje, zda jsou obvinění Němci, nebo žadatelé o azyl. „Co už ale mohu říci, že jich většina má migrační pozadí,“ uzavřel policejní prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…