Frans Timmermans zcela vážně. Důvodem Putinova útoku je prý Green Deal

25.02.2022 23:05

Podle místopředsedy Evropské komise Franse Timmermanse je ruská invaze na Ukrajinu jen snahou Vladimira Putina odvést pozornost od ochrany klimatu. Politik napadení Kyjeva považuje jen za „diverzní manévr“. „Putin zaútočil na Ukrajinu proto, aby odvedl pozornost od řešení klimatické krize,“ míní Timmermans.

Frans Timmermans zcela vážně. Důvodem Putinova útoku je prý Green Deal
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý místopředseda Evropské komise Frans Timmermans

Anketa

Obejdeme se bez ruského plynu?

92%
hlasovalo: 22447 lidí
Podle Timmermanse je napadení Ukrajiny pouze „diverzním manévrem“ Putina s cílem odvést pozornost „od řešení klimatické krize“.

Politik razící zelenou klimatickou dohodu a elektromobilitu míní, že ruský prezident chtěl napadnutím sousední Ukrajiny odvést pozornost od problémů s lesními požáry a neúrodou a od snížené poptávky po fosilních palivech.

Dle Timmermanse taktika odvádění pozornosti zapadá do Putinovy politické strategie a ruský prezident doufá, že se mu podaří znovu získat klesající popularitu mezi ruským obyvatelstvem.

V podcastu Betrouwbare Bronnen místopředseda Evropské komise varoval nejen před Putinovými záměry, ale také před lidmi, kteří v Evropské unii prosazují „autoritářství a výkon moci“. Ignorovat je by byla prý osudová chyba a je potřeba mít „silnou a odolnou demokracii“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…