Gejzíry nenávisti babišovců a okamurovců! Šafr dostal „sodu“ a teď si stěžuje, co se o sobě dozvěděl. Kvůli Gottovi

04.10.2019 11:51

Šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr upozornil, že pokud předseda vlády Andrej Babiš (ANO) navrhoval státní pohřeb pro populárního zpěváka Karla Gotta, chtěl se na smrti populární osobnosti jen zviditelnit. Jenže když tato slova vplula do veřejného prostoru, Šafr prý dostal pořádnou sodu. Podrobně popsal, co všechno se poté o sobě dozvěděl...

Gejzíry nenávisti babišovců a okamurovců! Šafr dostal „sodu“ a teď si stěžuje, co se o sobě dozvěděl. Kvůli Gottovi
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Zažili jsme gejzíry agrese, když jsme upozornili na nesmyslnost státního pohřbu Karla Gotta,“ uvedl Šafr hned v titulku svého komentáře.

Posléze zdůraznil, že Babiš přišel s nápadem na státní pohřeb jen proto, aby získal politické body navíc a u svých příznivců opravdu zabodoval. Zabodoval tolik, že pokud někdo ideu státního pohřbu zpochybnil, musel čelit tvrdým útokům.

„Každý, kdo včera zpochybnil státní pohřeb pro Karla Gotta s odkazem na jeho rozporuplnou minulost, stal se nepřítelem národa a byl pronásledován urážkami nejhoršího charakteru. Tito okázalí ctitelé sladké hudby jsou totiž zároveň velmi často i slovními násilníky a nemají ve výrazech žádné zábrany. Každý se může přesvědčit o jejich neuvěřitelné agresivitě na našich účtech na Facebooku i na Twitteru. Snad jde ale jen o jejich neinformovanost a nevychovanost, a nikoli o tendence k otevřenému násilí. Vůbec totiž nic nevědí o tom, že svobodná společnost je založená na debatě, rozdílnosti pohledů a na prostoru pro kritický rozum. Netuší, že evropské národy jsou tak silné proto, že v nich panuje pluralita a vnitřní oponentura, a nikoli kýčovitá jednota kolem falešného vůdce, falešných kultů celebrit, falešných emocí a zfalšované historie. Východní režimy, zejména Rusko a Čína jsou barbarské proto, že násilně prosazují jednotu a tím i myšlenkovou tupost,“ upozornil Šafr.

Všem lidem, kteří o státním pohřbu pro Karla Gotta byli ochotni vést slušnou a kultivovanou diskusi, šéfredaktor ze srdce poděkoval s tím, že si váží každého, kdo se v souladu s normami slušného chování vystříhá vulgarit a nesnižují se k tomu, aby svým názorovým oponentům tupě vyhrožovali.

Hroty této nesmyslné kritiky by mohla otupit mše v katedrále sv. Víta. Šafr zdůraznil, že pohřeb v kostele symbolizuje prosbu o odpouštění hříchů zesnulého a odevzdání jeho duše Bohu, ale mohl by přispět i ke zklidnění společenské situace.

„Obřad v katedrále může mít ještě jeden smysl. Mohl by trochu ztišit ty gejzíry nenávisti příznivců Andreje Babiše, Tomia Okamury a Vojtěcha Filipa vůči legitimnímu kritickému hodnocení tak závažné role v tragických dějinách národa, jakou sehrál Karel Gott. Ale zastrašit se od nich nikdy nenecháme. Trolly a vulgární uživatele na sociálních sítích ihned blokujeme. Za slušnou kritiku děkujeme. Kritické myšlení a snaha psát pravdu, byť je nepopulární, to je zásadní úkol a někdo to tu dělat musí,“ uzavřel Šafr.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …