Germánská arogance! Kolem dvou italských policistů, kteří zlikvidovali teroristu z Berlína, je hodně křiku

13.02.2017 16:40

Italští policisté, kteří loni zastřelili pachatele teroristického útoku na vánočních trzích v německém hlavním městě Berlíně Anise Amriho, patrně nezískají žádné německé vyznamenání. Oba dva muži zákona jsou podle facebookových profilů příznivci neofašismu, konstatují německá média. O případu informuje server Novinky.cz.

Germánská arogance! Kolem dvou italských policistů, kteří zlikvidovali teroristu z Berlína, je hodně křiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Berlín, ilustrační foto

Luca Scatá a Cristiano Movio, kteří zastavili Amriho v severoitalském městě Sesto San Giova, jsou podle všeho obdivovatelé Adolfa Hitlera i Benita Mussoliniho. Amriho v té době, kdy jej italští policisté zastavili, hledala již několikátý den německá policie. Při kontrole tento Tunisan vytáhl zbraň a s pokřikem Alláhu akbar na policisty vystřelil. Zranil Movia, Scatá, jenž byl u policie nováčkem, pak Amriho zastřelil.

  • Původní text ZDE

Oba muži byli nejprve oslavováni jako hrdinové. O to, aby získali nejvyšší německé vyznamenání, Spolkový kříž za zásluhy, se zasazovala i řada německých politiků. To však kvůli neonacistickým zkazkám nenastane. Jeden z mužů měl dokonce mít na sociální síti Instagram fotografii, na níž hajluje. 

Italové nyní Němce kritizují. Podle senátora Maurizia Gasparriho místo aby policistům, kteří zastavili teroristu na útěku, poděkovali, tak je teď pranýřují. Mluvčí italských policejních odborů nazval celou situaci germánskou arogancí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…