Goebbelsovský redaktor Wollner. Takto je to prý s čísly z jeho reportáže o škodách napáchaných u nás Sověty

28.04.2015 18:03

Na přinejmenším neseriózní způsob, jakým o počtech obětí spojeneckého bombardování českého území během druhé světové války informovala Česká televize, upozornil server Novárepublika.cz. Poukázal na to, že v posledním vydání pořadu Reportéři ČT byly zavádějícím způsobem uvedeny údaje o počtech obětí spojeneckých náletů.

Goebbelsovský redaktor Wollner. Takto je to prý s čísly z jeho reportáže o škodách napáchaných u nás Sověty
Foto: Jaroslav Hodík
Popisek: Marek Wollner, dramaturg a moderátor Reportérů ČT

Server upozornil, že během druhé světové války zemřelo kvůli bombardování angloamerickými leteckými svazy na 12 tisíc Čechů. Bombardování sovětskými letouny přineslo smrt třinácti stovkám Čechů.

Server ale poukázal na to, že redaktor ČT Marek Wollner, kterého v této souvislosti označil za „přičinlivého učedníka Goebbelsova v propagačním umění zakrývat“, v pořadu Reportéři ČT oznámil, že je sice pravda, že během bombardování Prahy v únoru 1945 americkým letectvem zemřelo 800 civilních obyvatel. Ale současně uvedl, že ruští letci zabili při svých náletech u nás 1 300 lidí.

Celý text je ZDE

„Srovnal sice nesrovnatelné, to je ztráty jediného (únorového) leteckého útoku Američanů na Prahu se součtem všech lidských ztrát způsobených ruským bombardováním. … Ale Marek Wollner ví, že takovouhle maličkost jsou lidé schopni přeslechnout,“ napsal server.

A dodal, že lidé prostě uslyší, že Američané zabili 800, Rusové 1 300 Čechů. „Čili Rusové jich zabili o 500 víc a hotovo – to jsou ti naši větší nepřátelé. Že Američané bombardovali Prahu i v březnu a že na samém sklonku války bombardovali i Plzeň, kde likvidovali Škodovy závody, že bombardovali Zlín, Brno, Kralupy a Ostravu – a že tedy, jak bylo už shora řečeno – na území tehdejšího protektorátu padlo za oběť těmto náletům v souhrnu 12 000 Čechů, to Marek Wollner goebbelsovsky zakryl, a potvrdil tak, že splnil všechny podmínky nejen pro označení Goebbelsův učedník, ale též pro modernější titul presstituta,“ uzavřel server své zamyšlení.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…