Hacker napadl stránky České televize

17.03.2012 13:37

Internetové stránky České televize napadl hacker s neotřelou přezdívkou p1r@t3z'sec. Na stránkách ivysilani.cz se objevily informace o slabém zabezpečení webu a pirát se dostal i na stránky hydeparkct24.cz. Útok by mohl být spojený s demonstracemi za pád vlády, který iniciovala Holešovská výzva. Demonstranti si stěžovali, že Česká televize protesty dostatečně nereflektovala.

Hacker napadl stránky České televize
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

„Existují pouze tři způsoby, jak se nás zbavit. Jedním z nich je zbavit se počítačů a další elektroniky... Druhým je poskytnout nám, co chceme, tedy volný přístup ke všem informacím. A třetí, ve vašem případě zásadní, podávat objektivní a pravdivé informace. Dokud se nestane jedna z těchto věcí, ani trochu se nehneme,“ uvedl na webu ivysilani.cz hacker.

Útok nezpůsobil vážnější komplikace. „Jednalo se o částečný výpadek. Kolegové to dávají do pořádku standardní cestou,“ řekla Novinkám.cz mluvčí ČT Michaela Fričová. Hacker přesměroval stránky na adresu master.cestatelevize.cz. Administrátoři poruchu během několika desítek minut opravili.

Demonstranti proti České televizi

Útoky by mohl souviset i se čtvrtečními protesty. Demonstranti se během nich přesunuli i před Českou televizi, neboť se domnívali, že televize o protestech dostatečně neinformuje.

Hacker p1r@t3z'sec se už zapsal útoky na lucerna.cz, zpmvcr.cz, stroke.sk, zoohoo.cz či matweb.pl. Stránky České televize však byly jeho největším zářezem. Pirátské útoky budou v budoucnu stále častější a budou se na to muset připravit firmy a státní organizace. „Více než dříve budou tyto akce mířit proti politikům, soudům, policejním složkám, ale i vrcholným manažerům. V roce 2012 dojde také k ukázkovým akcím v oblasti kybernetické války,“ řekla Novinkám.cz mluvčí české pobočky antivirové společnosti McAfee Alžběta Hanibalová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…