Hájkův web píše o tajemném pozadí vraždy Romana Housky

22.11.2013 12:11

Přispěvatel serveru Petra Hájka Protiproud.cz Václav Danda ve svém článku píše o dosud neobjasněné vraždě vlivného sociálního demokrata a partnera náměstkyně severočeského hejtmana Jany Vaňhové Romana Housky, která šokovala českou veřejnost. Mnohé prý naznačuje, že vše může být jinak, než se zdá. Vražda Housky mohla být součástí boje o moc v ČSSD, spekuluje Danda.

Hájkův web píše o tajemném pozadí vraždy Romana Housky
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

"Mnohé nasvědčuje možnosti, že jsme svědky pokračování – jinými prostředky – bratrovražedného boje v sociální demokracii, který vygradoval hned po volbách 'lánským pučem' a likvidací vůdčích tváří zemanovského křídla v této straně. Snaha ČSSD zastřít skutečnost, že chomutovská vražda sociálně demokratického bosse má také politické pozadí, není příliš věrohodná," píše Václav Danda ve svém článku.

Většina médií se podle autora snaží veřejnost přesvědčit, že "kmotr" Houska se stal obětí války gangů. To ale prý nemusí být hlavním motivem vraždy. Deník Právo naznačil, jak Danda připomíná, že vražda Romana Housky souvisela s jeho údajnou spoluprací s policií. Abychom ale pochopili souvislosti, je třeba se zastavit u toho, kdo byl zavražděný.

Celý text  na serveru Protiproud ZDE.

Danda proto přináší Houskův životní příběh. Poté, co pracoval jako vyhazovač v nočních klubech, založil si prý vlastní gang, který vydíral severočeské podnikatele. Později se zaměřil na trh s nemovitostmi a navázal kontakty v rotariánských kruzích. S dlouholetým poměrem s Janou Vaňhovou se mu podle autora článku otevřely další možnosti, začal stoupat do pozice regionálního bosse.

Politická kariéra se mu stala osudnou

To pravé "eldorádo" prý ale začalo až s otevřením Pandořiny skříňky evropských dotací. "S kontakty, které Houska měl, nebyl problém obsadit klíčové pozice na kraji svými lidmi a získat tak kontrolu nad regionální 'protektorátní správou', která se eufemisticky nazývá Regionální operační program (ROP), v tomto případě Severozápad," píše Danda.

Klíčová byla jeho politická kariéra, díky které mohl krýt své obchody. Nakonec se mu ovšem podle další verze vraždy stala osudnou. Sám prý začal vstupovat do politických procesů uvnitř celostátní ČSSD a začal připravovat úder proti šéfu strany Bohuslavu Sobotkovi. Podle této verze příběhu nashromáždil i množství kompromitujících materiálů týkajících se černého financování předvolební kampaně, o kterém mluvil už David Rath.

Podobnost s osudem Mrázka

"Celý příběh s dramatickou a tragickou koncovkou nápadně připomíná jiného zavražděného 'podnikatele', který se pohyboval v nejbližším okolí špiček ČSSD a také disponoval rozsáhlým archivem kompromitujících materiálů na její představitele. Především tato 'záliba v informacích' podle většiny indicií stála život Františka Mrázka," píše Danda. Životní příběhy obou mužů jsou podle něj velmi podobné.

Již tento letmý pohled do gangsterské minulosti některých postav spjatých se sociální demokracií dává podle přispěvatele Protiproudu.cz tušit, že si podobných "thrillerů" užijeme víc než dost i v podání současných sociálních demokratů.

"Pokušení i rizika budou stoupat. Patří již k této 'nové situaci' také vražda Romana Housky? Dozvíme se to vůbec někdy? Možná ano, možná ne – jak se to bude 'zainteresovaným' hodit," uzavírá Václav Danda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…